Ma már nem szállhat fel a SkyEurope Bécsből

2009. augusztus 14. péntek - 17:54 / MTI
  •    

Pénteken 24 órától nem szállhatnak fel a SkyEurope járatai a bécsi (schwechati) repülőtérről, mert a légitársaság nem rendezte a légikikötővel szembeni tartozásait - közölte a repülőtér.

A repülőtér üzemeltetője és a csődvédelem alatt álló olcsójegyes légitársaság három nappal ezelőtt péntek 15 órai fizetési határidőben állapodott meg.

Miután hosszú és intenzív tárgyalásokat követően sem biztosított a légitársaság követeléseinek rendezése, a repülőtér péntek éjféltől megszünteti a SkyEurope-nak nyújtott szolgáltatásait – állt a közleményben. A péntek éjfél után induló gépeket nem készítik fel felszállásra és így azok nem hagyhatják el a repülőteret. A repülőtér honlapján található tájékoztatás szerint szombaton a SkyEurope tizenkét járata esik ki. A törölt járatok Alicantébe, Szófiába, Amszterdamba, Splitbe, Dubrovnikba, Athénba, Thesszaloníkibe (Szaloniki), Zárába, Iraklionba (Heraklion), Barcelonába, Cataniába és Burgaszba indultak volna. Az érkező járatokra nem vonatkozik a repülőtér döntése.

Az utasokat arra kérik, hogy a közvetlenül a légitársaságnál érdeklődjenek a járatkieséssel kapcsolatban.