Külföldön terjeszkedik a Laurel

2012. október 08. hétfő - 11:25 / piacesprofit.hu
  •    

Magyarországon visszatartják fejlesztéseiket a vállalatok, ezért kinőtte hazai piacát és külföldön terjeszkedik tovább a kereskedelmi informatikában tevékenykedő Laurel Cégcsoport – jelentette be a XXIV. Vezérigazgató Találkozó informatikai kerekasztal beszélgetésén a társaság ügyvezetője.

Bár a Laurel Cégcsoport Magyarországon a válság ellenére is kiszámíthatóan, stabilan fejlődik, az intenzív növekedéshez elengedhetetlenné vált a külföldi terjeszkedés – jelentette be a társaság ügyvezetője az ausztriai Frauenkirchenben tartott XXIV. Vezérigazgató Találkozó informatikai kerekasztal beszélgetésén.

 Halad a szlovák leányvállalat
A Laurel nyár elején jelentette be, hogy Szlovákiában leányvállalatot alapított. Ősszel pedig jelezték, hogy a brit ZBD Displays és a magyar Laurel együttműködésének eredményeként a szlovákiai Orange mobilszolgáltató elektronikus polccímkékkel fejlesztette tovább üzleteit.

Mint Bessenyei István elmondta, a világszínvonalon szolgáltatni képes szaktudásra igény van külföldön is, ezért elsőként Szlovákiában, majd Ukrajnában, Oroszországban és az Egyesült Államokban is sikerült hosszú távú megbízásokat elnyerni. A Laurel Retail USA ezen kívül egyedülálló újdonság kifejlesztésére is készül a közeljövőben, bár a tervekről ennél többet egyelőre nem árult el a vezető.

Rekorderedmény az elmúlt félévben

Bessenyei István ugyanakkor kijelentette, a nagyszámú megbízás és a számos innováció miatt új kollégákat, csapatokat kell bevonni, így folyamatosan keresik a megfelelő szakembereket az új trendekhez szükséges fejlesztésekhez.

A kezdetben 14 fővel induló, mára 200 embert foglalkoztató, hét tagvállalatból álló cégcsoport a külföldi terjeszkedés ellenére Magyarországon tartja kutatási és fejlesztési bázisát, itt van az a felhalmozott szaktudás, amelyből kiindulhatnak az üzleti informatikai projektek. A cégcsoport az elmúlt félévben 14 százalékos növekedéssel közel 2,4 milliárd forintos rekorderedményt ért el.

Nehezen térül meg itthon az informatikai innovációkba fektetett tőke

Az informatikai kerekasztal beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, Magyarországon a vállalatokra az a jellemző, hogy bár kívánnának fejleszteni, most inkább csak kisebb, halaszthatatlan beruházásokra költenek, a nagyobb invesztíciókat eltolják. Ma az informatikai innovációkba fektetett tőke nehezen térül meg itthon, a hazai kereslet várakozáson aluli.