Igazgatósági taggá választotta Hetényi Márkot a 4iG Nyrt.

2018. december 14. péntek - 10:33 / piacesprofit.hu
  •    

A sokoldalú szakember operációs, IT, retail, digitális és pénzügyi területeken szerzett gyakorlati és vezetői tapasztalatait kamatoztathatja a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társasággá alakult 4iG Nyrt. menedzsmentje.

A 4iG Nyrt. 2018. december 13-án megrendezett rendkívüli közgyűlése választotta meg Igazgatóságának tagjává Hetényi Márkot. A mérnök-közgazdász 2019. január elsejétől határozatlan időtartamra szóló igazgatósági tagsági megbízása során számos területen szerzett szakmai tapasztalatával támogathatja a magyar tulajdonban álló legnagyobb IT-vállalat fejlődését. Digitális transzformációkban, változáskezelésben és megvalósításban szerzett hazai és nemzetközi tapasztalataival hivatott segíteni a 4iG-t fejlődési terveinek megvalósításában.

Hetényi Márk megválasztásakor elmondta: Hatalmas potenciált látok abban, hogy magyar digitális és IT kapacitásokra építve hatékonyan valósítsunk meg nagyobb projekteket, ezáltal erőteljesebb lépéseket tehetünk az új technológiák meghonosításában, alkalmazásában. A 4iG tökéletes alapot nyújt e jelentős fejlesztés folyamatához.

Hetényi Márk Magyarországon és az Egyesült Államokban nevelkedett, a Georgetown University-n közgazdász diplomát, majd a Santa Clara University-n mérnöki diplomát szerzett. Szakmai karrierje során részben itthon és részben a szilícium völgyben végzett könyvvizsgálati és pénzügyi tanácsadási feladatokat a PriceWaterhouseCoopers színeiben. 2005-től a Flextronics design és bérgyártással foglalkozó cégénél volt európai, közel-keleti és afrikai pénzügyi alelnök. 2015-től az MKB Bank vezérigazgató-helyetteseként a pénzintézet digitális arculatának megalkotásában és fejlesztésében vett részt, az MKB Fintechlab megalapítása révén felkarolta hazánkban a feltörekvő pénzügyi technológiákat, valamint levezényelte Magyarország legnagyobb banki IT-rendszercseréjét.