Hogyan segít a nyakkendő a klímaváltozás ellen?

2013. június 18. kedd - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

A környezettudatos gondolkodás jegyében június 17-től ismét nyakkendő és zakó nélkül jár(hat)nak munkahelyükre az Eni és így a Tigáz dolgozói is. Az utóbbi években az Eni kezdeményezése nagyban hozzájárult a villamosenergia-megtakarításhoz és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez azáltal, hogy az irodákban 1 °C-kal növelte a hőmérsékletet.

Kép: Pixabay

A korábbi évek során már nagy sikert aratott az „Eni leveszi a nyakkendőt” elnevezésű energiatakarékossági kezdeményezése, melyben a Tigáz mind az 1600 dolgozója részt vesz. Azáltal, hogy az energetikai vállalat dolgozói a nyári időszakban könnyebb ruházatot választanak, hozzájárulnak a klímaberendezések környezettudatosabb és ésszerűbb használatához, a villamosenergia-felhasználás csökkentéséhez, valamint a CO2-kibocsátás mérsékléséhez.

+1 °C-kal 125 család 4 évi energiafelhasználása takarítható meg!

A kezdeményezés – mely immár több évre visszamenőleg valósul meg minden olyan (összesen 85) országban, ahol az Eni jelen van – szeptemberig tart, és lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy nyáriasabb ruházatot válasszanak, egyúttal megtartva a munkahelyhez illő stílust (például nem viselnek zakót és nyakkendőt, kivéve, ha vállalaton kívüli vagy külső személyekkel történő megbeszélésekről van szó).

Az utóbbi években az Eni kezdeményezése nagyban hozzájárult a villamosenergia-megtakarításhoz és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez azáltal, hogy az irodákban 1 °C-kal növelte a hőmérsékletet.

Az Eni történetének és kultúrájának mindig meghatározó részét képezte a fenntarthatóság. A klímaberendezések használatának ésszerűsítése egyszerű és intelligens módja annak, hogy az Eni és közel 79 ezer munkatársa hozzájáruljon az energiaforrások hatékony felhasználásához.

Bár érdemes tekintettel lenni a nyári melegre az irodai dress code változtatásánál is, azért vannak szabályok a munkahelyi öltözködésben, amelyeket nem szabad áthágni. Itt olvashatja a legfontosabbakat.