Gyúrós cég lett a hónap startup vállalkozása

2014. november 27. csütörtök - 14:31 / piacesprofit.hu
  •    

A Nemzetgazdasági Minisztérium a street workout profilú Hard Body Hang-nek adományozta a hónap startup vállalkozása címet. A Design Terminál mentorprogramjában résztvevő HBH kültéri és beltéri sporteszközeire Franciaországtól egészen Hong Kongig érkeznek megrendelések.

A H3Hungary Kft. olyan sporteszközök gyártásával foglalkozik, amelyek saját testsúlyos edzésekre alkalmasak és bárki számára ingyenesen hozzáférhetőek országszerte, közparkokban és köztereken. Széleskörű ügyfélprofiljuk mellett termékeik a street workout világában is úttörőek – 2013-ban Offenburgban és 2014-ben a sportág horvátországi világkupa állomásán is már az ő eszközeiken versenyeztek.

A HBH ötlete 2011-ben született meg – amikor a tervezők egy egyszerű szabadtéri húzódzkodó eszközt szerettek volna maguknak fejleszteni. 2012-ben az Európai Bizottság ellenőrzése alatt futó Fiatalok Lendületben program támogatásával  jöttek létre az első prototípusok, amelyeket öt budapesti parkban állítottak fel. A cég végül 2013-ban a Benetton Unhate Fundation nevű alapítvány pályázatán elnyert 10.000 eurós támogatásnak köszönhetően jött létre, melynek keretében felépítették a máig legismertebb rendszerüket a Goldmann parkban. A HBH Cube nevű eszközük még ez évben elnyerte a Magyar Olimpiai Bizottság Ezüstgerely díját, 2014-ben pedig a Magyar Formatervezési Tanács különdíját.

Kép: Hard Body Hang

Az alapítás óta értékesítéseik elérték a 90.000 eurót, amelynek 60%-a  exporttevékenységből származik. A saját gyártású sporteszközökre többek között Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Romániából, Olaszországból, Csehországból és Hong Kongból érkeznek megrendelések.

A folyamatosan növekvő felvevőpiac kialakulásában szerepet játszik, hogy az elmúlt egy-két évben a street workout is egyre népszerűbbé vált. A sportág köré kiépült kultúra az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságát hirdeti, a HBH pedig ideális alternatívát nyújt hozzá hobbisportolóknak és profi atlétáknak egyaránt. A vállalkozás ezzel együtt kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű fiatalokra: minden évben létrehoz egy sportparkot az ország valamelyik pontján, hogy ezzel is elősegítse sportolási lehetőségeik bővítését.

A Hard Body Hang a Design Terminál 2014-ben indult mentorprogramjának résztvevője. A programban az üzletfejlesztés, a márkaépítés és a szervezetfejlesztés területén készítik fel a startup vállalkozást a nemzetközi piacon való további terjeszkedésre.

Jó hír a magyar startup cégeknek
Megjelent a kormány rendelete arról, hogy márciusig kidolgozzák a nemzetközi számviteli sztenderdek (IFRS-ek) alkalmazásának lehetőségét. Ennek nemcsak azok a nagy cégek örülnek, amelyek a tőzsdén forognak, vagy anyavállalatuk miatt jelenleg kétféle számviteli rendszer alapján kell elkészíteniük a beszámolóikat, hanem azok a startup-cégek is, amelyek külföldi tőkebevonásra készülnek.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor