Faktorházat vett a MagNet Bank

2015. április 16. csütörtök - 08:16 / piacesprofit.hu
  •    

Portfólió-bővítést hajtott végre a MagNet Bank a CE Faktor Zrt. megvásárlásával. A pénzintézet 2014 decemberében kapta meg a felügyeleti engedélyt az akvizícióhoz, jelenleg zajlik az integráció.

Kép:Flickr

A CE Faktor Zrt. – a faktorált forgalom alapján – Magyarország vezető, bankoktól független faktorpiaci szereplője. A cég faktoring finanszírozási, követelésmenedzsment, hitelbiztosítási, beszedési és tanácsadási szolgáltatást nyújt kis- és középvállalkozásoknak.

A társaságot 2006-ban alapították magyar magánszemélyek, 2014-re 2,6%-os piaci részesedést ért el és közel 24 milliárd forint finanszírozott számlaforgalma volt. Ügyfeleinek száma tavaly elérte a közel 200-at, legnagyobb részük – 16 milliárd forint értékben – a kereskedelmi szektorból érkezett.

A Faktor Szövetség adatai alapján Magyarországon 2014-ben a teljes faktorált forgalom elérte a 899 milliárd forintot, amely 14%-os bővülést jelent az előző évhez képest.

A MagNet Bank az akvizícióval a vállalkozóknak kínált szolgáltatási palettát kívánja bővíteni, és niche piacokra lép be. A MagNet piaci részesedése arányaiban megegyezik a CE Faktor piaci részesedésével.

„A MagNet Magyar Közösségi Bank, 1995 óta, 20 éve szolgálja ki ügyfeleit nyereségesen. Piaci pozícióját tekintve – a 100 milliárd forintos mérlegfőösszeg küszöb átlépésével – belépett a közepes méretű bankok táborába. Bankunk pénzügyi stabilitásának, függetlenségének és felelős működésének köszönhetően ügyfélszámát évről-évre átlagosan közel 30%-kal növelte az elmúlt években, likviditása más pénzintézetekhez képest is évek óta tartósan kimagasló. A CE Faktor Zrt. megvásárlása tovább erősíti pozíciónkat, hozzájárulva ahhoz, hogy a Bank továbbra is zavartalanul és stabilan, tőkeerősen, nyereségesen működjön a magyar bankpiacon, úgy, ahogy azt az elmúlt 20 év folyamán is folyamatosan tette.” – mondta el Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke.