Díjazták az Év Exportőreit

2012. november 23. péntek - 12:02 / piacesprofit.hu
  •    

Első alkalommal adták át az Év Exportőre díjakat azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által kiírt pályázat célja, hogy az Év Exportőre Díj segítségével hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a kkv szektoron belül, megismerje és díjazza a legsikeresebb exportőröket.  Az első alkalommal átadott díj számos előnnyel jár a nyertesek számára: növeli a cég ismertségét és elismertségét, erősíti a céggel szembeni bizalmat potenciális partnerei körében, ezen keresztül hozzájárulva további exportsikereihez. A díjazottak jogot kapnak az adott kategória 2012. Év Exportőre Díj védjegy használatára. A nyertesek kiemelt helyet kapnak a HITA honlapján és idegen nyelvű szakmai kiadványaiban, ezzel is segítve külföldi partnerek közvetítését. Valamennyi pályázó részére cégre szabott exportösztönzési csomagot állít össze a HITA, célzott partnerkeresési szolgáltatások és külpiaci programok tartalommal.

Az Év Exportőre díj győztesei – Kép: HITA

A Tudatos Exportőr díjjal azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismeri el a Hivatal, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

A kategória ide nyertese a Bonn Hungary Elektronikai Kft.

Különdíjak:
Legnagyobb Niche-piaci Exportőr Különdíj”: HK-Ceram Kft
Példaértékű Innovatív Exportőr Különdíj”: 3D Histech Kft.
Az Önálló Magyar Iparért Különdíj”: 77 Elektronika Kft.
Kreatív Export Szolgáltatás Különdíja: WebEye
Magyar Élelmiszeripar Nagykövete Különdíj”: Mirelite Mirsa Zrt.

A Regionális stratéga díjjal azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazza a HITA, amelyek kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez.

A kategória idei nyertese az Agro Legato Kft.

A Legnagyobb Legkisebb Exportőr díjjal azon hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenységét díjazzuk, akik 10 főnél kevesebb foglalkoztatnak és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

A kategória idei nyertese a Meta-Vulk Külkereskedelmi Kft.