Megvan az Év Menedzsere

2013. február 25. hétfő - 15:01 / piacesprofit.hu
  •    

Az Év menedzsere 2012 díjat szombat este, a XIX. Menedzserbálon adták át, a díjat idén a siófoki székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója, Zsuga János érdemelt ki. A bíráló bizottság sikerei között méltatta, hogy az elmúlt évek alatt az FGSZ 130-150 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, s emellett több száz új munkahelyet teremtett.

Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója nyerte el Az Év menedzsere 2012 megtisztelő címet. A díjat a Menedzserek Országos Szövetsége ítéli oda minden évben. Az üzleti élet szereplőiből, valamint hazai médiumok vezetőiből álló bíráló bizottság az üzleti eredményesség és hatékonyság, az elmúlt időszakban elért sikerek, a vállalati elismertség, továbbá a karizmatikusság alapján választja ki a győztest a jelöltek közül. Zsuga Jánost saját csapata mellett a MOL-csoport korábbi vezérigazgatója, Mosonyi György, és a Legrand Magyarország vezérigazgatója, Károlyi László is jelölte a díjra.

Zsuga János (balra) lett az Év Menedzsere

Az FGSZ Zrt. vezetője többek között olyan sikerek miatt érdemelte ki az elismerést, mint a társaság 130-150 milliárdot elérő stabil nettó árbevétele, több száz új munkahely megteremtése, valamint az a 168 milliárd forint értékű fejlesztés, melyet az elmúlt években csapatával együtt valósított meg, s mely beruházások eredményeképpen 500 kilométernyi új nagynyomású földgázszállító vezeték épült Magyarország ellátásbiztonságának növelése érdekében. Mindezen túl Zsuga János irányítása alatt a vállalat kész és képes alkalmazkodni a folyamatosan változó szabályozási és üzleti környezethez.

„Nálunk akkor van gáz, ha nincs gáz” – szinte szállóigévé vált Zsuga János ezen mondata, s az FGSZ már többszörösen bizonyította, hogy nemcsak normál üzemmódban képes professzionálisan működni, hanem krízishelyzetben is.  Ilyen eset volt például a 2006-os januári gázszállítás csökkentés miatti korlátozások zökkenőmentes levezénylése, illetve a 2009-es januári ukrán-orosz gázvita miatt kialakult gázszállítási szünet, amikor a régióban egyedül a magyar földgázellátás nem omlott össze az FGSZ csapatának köszönhetően.

„Jómagam a csapatomra vagyok a legbüszkébb, így az Év menedzsere 2012 címet is – a jelölők és a bíráló bizottság mellett – a munkatársaimnak köszönöm. Ők azok, akiknek tudásbeli és emberi értékei ilyen eredményessé és sikeressé tudják tenni az FGSZ-t.” – fogalmazott a díj kapcsán Zsuga János, aki tíz éve irányítja a vállalatot.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. a magyarországi földgázellátás meghatározó szereplője. A MOL tulajdonában lévő, siófoki székhelyű vállalat tulajdonolja és üzemelteti a Magyarország területét behálózó, közel 5800 kilométernyi nagynyomású földgázszállító vezetékrendszert. Mint szállítási rendszerüzemeltetői engedélyesnek, a társaság kizárólagos felelősségébe tartozik a teljes földgázrendszer összehangolt működtetése. Az FGSZ Magyarország négyszeres, Közép-Kelet-Európa háromszoros Legjobb Munkahelye.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek