A legjobb külföldi banknak választottak a Citibankot

2012. május 16. szerda - 15:51 / piacesprofit.hu
  •    

A Citibank Magyarország - immáron a negyedik egymást követő évben - az idén ismét elnyerte az EMEA Finance nemzetközi pénzügyi magazin Legjobb befektetési bank Magyarországon díját a 2011-es Europe Banking Awards díjprogramban. E rangos elismerés mellett a Legjobb külföldi bank Magyarországon díjat is a Citibank Magyarország kapta.

 

Batara Sianturi
Batara Sianturi

 Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „2011-ben ünnepeltük magyarországi működésünk 25. évfordulóját, ugyanakkor 2012 is izgalmas év számunkra, hiszen világszerte együtt ünnepeljük ügyfeleinkkel és a közösségekkel a Citi fennállásának 200. évfordulóját. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy az EMEA Finance magazin ezzel a két rangos díjjal is elismerte 2011-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményünket. A Citibank Magyarország szilárd alapokon áll. 2011-ben sikeresen bővítettük üzletünket és jelentősen növeltük működési hatékonyságunkat, eredményesen optimalizáltuk költségeinket, megfelelően kezeltük hitelkockázatainkat, és megőriztük erős likviditásunkat.  Számos jelentős befektetési banki tranzakcióban vállaltunk vezető szerepet, amelyek révén támogattuk a magán-, illetve a közszférában tevékenykedő vállalati ügyfeleinket pénzügyi céljaik megvalósításában."

A kéthavonta megjelenő EMEA Finance szaklap a nemzetközi pénzügyi szektor fő eseményeiről és újdonságairól számol be az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban.

A magazin minden évben kiosztja a nagy presztízsű Europe Banking Awards díjakat, amelyekkel azokat a bankokat ismeri el Európában, a FÁK-országokban és Oroszországban, amelyek versenytársaikhoz képest kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, vezető szerepet töltenek be a hazai piacokon, és az egyes országokon belül vagy régiószinten vezetik az eredményrangsorokat. Az elismeréseket a különböző területeken elért teljesítmények és a szervezeti adatok alapján ítélik oda, amelyek között szerepel a piaci részesedés, illetve a fontosabb termékcsoportokon belüli növekedés mértéke, a nyereségesség és a vállalati stratégia.

Az idei díjakat egy májusi díjátadó ünnepség keretében adják át Londonban.