Cafeteriából lakáshitelt törleszteni? Igen, szeretnénk!

2013. december 12. csütörtök - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Magára vonhatja a munkáltatók figyelmét az a változás, mely szerint 2014-ben a lakáscélú hitelek visszafizetésére is adhat adómentes támogatást a munkáltató a munkavállalóinak.

Fotó: SXC

A Cafeteria Trend december elején végzett felmérése alapján a válaszadó 201 munkáltató 54 százaléka kívánja szerepeltetni a lakáscélú hitelek visszafizetésére szolgáló adómentes támogatást a juttatási rendszerében – ez a lehetőség 2014-től elérhető az adómentes juttatások között. Még jelentősebb ez az arány, ha a felmérésben érintett cégek munkavállalóival (156.448 fő) súlyozzuk az egyes cégek terveit. Így a foglalkoztatottak 56,5 százalékának munkáltatója tervezi a lakáscélú hitel törlesztésének támogatását.

Ahol bevezetésre kerülhet ez a juttatás, ott a válaszadók becslése szerint átlagosan a juttatási keret 26 százaléka (dolgozói létszámmal súlyozva 21,76%) fordítódhat erre a célra. – Fontos azonban arra is figyelni, hogy a lakáscélú támogatás adómentességéhez speciális feltételek, például méltányolható lakásigény szükséges – magyarázza Fata László cafeteria szakértő. Így a lakás szobái és az ott lakók száma mellett a lakás értékét is figyelnie kell a munkáltatónak az adómentesség megállapításához.

A feltételeknek való megfelelés esetén a juttatás értéke a vételár vagy a teljes építési költség 30 százalékáig, de a folyósítás évét megelőző négy évben erre a célra kapott összegekkel együtt maximum 5 millió forintig terjedhet. Így arra is figyelnie kell a támogatást nyújtó munkáltatónak, hogy az előző években más munkáltató adott-e már ilyen juttatást az érintett magánszemélynek.

Cafeteria 2014: minden, amit tudni érdemes!
A jövő évi cafeteriát érintő szabályok nem sokban térnek el a 2013. évi szabályoktól, de azért vannak különbségek: például immár hiteltörlesztésre is adható lakáscélú támogatás.

Az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb

A béren kívüli juttatások rendkívül elterjedtek a hazai vállalatok körében. A Cafeteria Trend tavaszi kutatásában részt vevő 419 cég 84.7%-a alkalmazta a béren kívüli juttatásokat javadalmazási politikájában 2013-ban, közülük csak 5% jelezte, hogy a juttatások bizonyos dolgozói csoportokra korlátozottak, 95% az összes dolgozó számára biztosít juttatást.

A kutatás alapján a leggyakrabban biztosított fix juttatás az Erzsébet-utalvány, a juttatásokat kínáló válaszadók 35%-ánál található meg. A tavalyi első helyről a másodikra szorult a mobiltelefon költségének térítése (27%). A cafeteria rendszerek kínálatában 2013-ban a SZÉP-kártya volt a leggyakrabban előkerülő szolgáltatás, a cégek több mint 60%-a kínálta dolgozóinak a három alszámla valamelyikét a cafeteria keretében. Gyakori elem volt még a

Lakás vagy sportesemény adómentesen

A béren kívüli juttatásokat 16 százalékos személyi jövedelemadó (szja), illetve 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás (eho) terheli, a lakásvásárlás támogatására, illetve a már meglévő lakáshitel-törlesztésre használható juttattás adómentes lesz jövőre.

Ezen kívül még egy cafeteria elem lesz adómentes: a munkáltató korlátlanul és adómentesen adhat sportrendezvényekre belépőt a munkatársainak, amennyiben az a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényekre szól.

Hogy adjunk jól cafeteriát?
A munkáltatók egyre nagyobb összegeket fordítanak a szervezeti átalakításokra, teljesítménynövelésre, hatékonyság javításra. A cafeteria területét sem szabadna kihagyni a HR controllingból, ha azt akarjuk, hogy a juttatás a munkáltató részéről jól hasznosuló ráfordítás legyen, figyelmeztet a Piac&Profit szakértője, P. Király Ágnes okleveles adószakértő.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek