Cafeteria: a jövőnk a tét?

2016. május 30. hétfő - 17:06 / piacesprofit.hu
  •    

Önálló jogcímen kér támogatást az öngondoskodáshoz a cafeteriarendszer várható átalakítása során az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ). A munkáltatók ösztönzésének csökkenése, esetleges megszüntetése ugyanis - önálló - támogatás nélkül, dolgozók százezreit érinthetné hátrányosan.

nyugdíjbiztosításra jár az adókedvezméyn

Kép: Fotolia

„Az ÖPOSZ üdvözli azokat a kezdeményezéseket, amelyek a béren kívüli juttatások rendszerének átalakítását, egyszerűsítését célozzák” – reagált a cafeteriarendszer esetleges módosítására vonatkozó, egyelőre nem véglegesített kormányzati tervekre dr. Kravalik Gábor a hazai egészség- és nyugdíjpénztárakat tömörítő érdekvédelmi szervezet elnöke. Az ÖPOSZ megérti és támogatja, hogy a gyakorlatban eddig is lényegében készpénzjuttatást jelentő egyes elemeket ténylegesen készpénzesíteni kívánja a kormány.

A jelenlegi állás szerint 100 ezer forintig lehetne olcsóbban készpénzt adni!

Az ÖPOSZ szerint azonban a nyugdíjcél munkáltatói támogatása az önkéntes nyugdíjpénztárakon keresztül az állam belső finanszírozásának javítása mellett a nyugdíjrendszer fenntarthatóságában is kiemelt szerepet játszik. Az egészségpénztárak pedig nyilvánvalóan az egészségfejlesztés, egészségmegőrzés és rekreáció terén nélkülözhetetlenek, de a gazdaság kifehérítésében és az orvos elvándorlás csökkentésében is szerepet kapnak.

Nem szétverni kellene a cafeteriát, csak kinyitni a piacot
Már csepegneknémi információk az újratervezett cafeteriarendszerről, ám a kormány előtt heverő variációkból – a pletykák szerint legalább 8 tervezet létezik – még nem sikerült választani. Király Ágnes cafeteriaszakértő szerint valójában nincs is szükség a jelenlegi rendszer megváltoztatására, kizárólag a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány szolgáltatói hátterét kellene liberalizálni. Az uniónak ugyanis semmi baja a magyar béren kívüli juttatásokkal.

Cafeteriarendszeren kívüli önálló támogatást

“Ha a pénztári megoldásokra bevezetnék az önálló jogcímen adott – cafeteriarendszeren kívüli – támogatást, például adókedvezmény formájában, akkor az önkéntes nyugdíjpénztárak és egészségpénztárak által nyújtott megoldások még nagyobb mértékben hozzájárulhatnának az öngondoskodási piac bővüléséhez. Ha ez a kormányzati szándék is, akkor az új rendszer kiváló alapokra épülne, eddig ugyanis a cafeteriarendszerben a pénztári szolgáltatások versenyeztek a készpénzhelyettesítő szolgáltatásokkal” – emelte ki dr. Kravalik Gábor.

Az ÖPOSZ szerint a nyugdíj megtakarítások és az egészségügyi kiadások munkáltatói támogatásának a cafeteriarendszeren kívüli önálló támogatásával több millió dolgozó számára biztosítható a jövőre való felkészülés. A szervezet szakértői úgy látják, hogy az öngondoskodási piac bővülése, az egészségmegőrzésben és a nyugdíjra történő megtakarításra az egyik legjobb alternatívát nyújtó pénztári megoldások fokozottabb térnyeréséhez szükség van a munkáltatók edukációs tevékenységére, amelynek során bemutatják, hogy a pénztári megoldások kedvezményesen igénybe vehetőek. A szakemberek szerint az öngondoskodási piacon kiemelten fontos a kiszámíthatóság, ugyanis a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás több évtizedes elköteleződést jelent. Ezért sem kedvező a pénztártagok és a munkáltatók számára, ha a feltételek sokszor változnak.

Jobban megéri az önkéntes pénztár
Egyetlen önkéntes pénztáron belül elérhetővé válhatnak ez évtől az – eddig külön-külön nyújtott – egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások. Az önkéntes nyugdíjpénztáraknak minimum öt éven át saját járadékot kell nyújtaniuk, a tagok pedig akár egy pénztáron belül két portfólióban is fialtathatják nyugdíjcélú megtakarításaikat.