Budapesten nyit irodát a Nemzetközi Beruházási Bank

2018. június 19. kedd - 08:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Budapesten nyit regionális irodát – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. Az iroda nyitásával bővülhet a vállalati hitelkínálat Magyarországon.

Magyarország 2015-ben újította meg tagságát a Nemzetközi Beruházási Bankban. Hazánk Oroszország és Bulgária után a harmadik legnagyobb részvényese lett a pénzintézetnek. A csatlakozásról szóló döntésünkben igen fontos szerepe volt annak, hogy a bank vezetése új alapokra helyezte az intézmény működését. Az új stratégia és annak gyors ütemű végrehajtása lehetővé tette, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank modern, nemzetközi fejlesztési bankká váljon.

75 millió eurós hitelt oszt szét az MFB
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja 75 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást kötött, amely az MFB finanszírozási programjaihoz biztosít forrást kedvező feltételekkel.

A szándéknyilatkozat mostani aláírását követően a felek elkezdik kidolgozni a központ jogi helyzetét rendező székhely-egyezményt. A dokumentum parlamenti jóváhagyását követően, a tervek szerint 2019 elején nyithat meg az iroda.

„Az iroda létrehozásával azt kívánjuk elérni, hogy az NBB hatékonyabban kapcsolódjon be a regionális és az európai uniós üzleti és pénzügyi életbe, és továbberősödjön a pénzintézet közép-európai jelenléte” – mondta a bejelentéskor Varga Mihály.

A tárcavezető szerint Magyarország és a kelet-európai régió gyorsan fejlődő államai számára a következő időszak egyik kulcskérdése a versenyképesség emelése. Ehhez pedig szükség van a vállalati hitelezés további bővülésére, amit Budapestről még hatékonyabban támogathat a jövőben az NBB.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek