Budapesten gyűlt össze a startup világ

2018. december 03. hétfő - 10:05 / piacesprofit.hu
  •    

Több mint 600 startup, nemzetközi befektető, angyal és nagyvállalati partner részvételével zajlott le kelet-közép-európa legnagyobb startup networking eseménye, a regional startup and innovation day. Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures második alkalommal főszervezője az eseménynek és adja át az általa alapított díjat.

A legígéretesebb startupok – a két évnél rövidebb ideje működő, az ötlet kidolgozásán vagy már a projekt fejlesztésén munkálkodó vállalkozások – közül a Yaw VR Motion kapta a fődíjat.47192619_2204457343101557_7123737970959450112_n

A legdinamikusabban fejlődő startupok kategóriájába a több mint két éve működő és már legalább 50 ezer eurós bevételt és 2018-ban kiemelkedő eredményt elérő cégek kerültek. A kategória győztese a hackertámadásokkal szembeni védelemet nyújtó Avatao lett. Az év startup alapítója a Hiventures portfoliójába tartozó Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója lett.

A különdíjat idén legjobb női startupperek kategóriában hirdették meg, és a nyertes Kratochvill Dóra, a ViddL webalkalmazáson

A jövőt mutatták meg az Accelerator Program résztvevői
A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében zajló mentorprogramban részt vevő csapatok az üzleti tervezés, a piackutatás, a szellemi tulajdon, valamint a vállalkozásindítással kapcsolatos jogi és marketingkérdések területén ismerkedtek a sikerhez vezető folyamatokkal.

alapuló futárszolgálat alapítója lett.

A rendezvénysorozat zárásaként került megrendezésre a rendkívül látványos és formabontó Get in the Ring! V4 Budapest startup verseny régiós döntője. A verseny különlegessége, hogy a versenyző startupok egy ringben mutatják be vállalkozásukat és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat. Az idei döntősök feladata a Tungsram üzleti problémáit érintő Smart City és Agritech megoldások bemutatása volt. 

A verseny Smart City kategóriáját az Indoorway , míg az Agritech kategóriát pedig a Gremon Systems Zrt. nyerte.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek