Budapest is bekerült a legnépszerűbb téli úti célok közé

2018. február 14. szerda - 17:00 / Zubor Zalán
  •    

Olaszországba, Máltára és a Kanári-szigetekre utaznak legszívesebben tél végén a közép-európai turisták. A Wizz Tours a magyar, a lengyel és a román utazók tél végi utazási szokásait hasonlította össze a foglalási adatok alapján.

A Wizz Tours online utazási szolgáltató három közép-európai ország – Magyarország, Lengyelország és Románia – utazóinak szokásait hasonlította össze több mint 4000 februári és márciusi foglalás alapján. A február-márciusi foglalások legnépszerűbb úti célja a magyar, lengyel és román turisták körében is Róma volt, a második pedig Barcelona. A lengyeleknél a harmadik helyre Budapest került, a magyarok és a románok körében Milánó.

Február-márciusban egyébként a magyarok és a lengyelek közel fele csak rövid, legfeljebb 3 napos városnéző utazásra vállalkozik, a románok valamivel nagyobb mértékben, 64 százalékban utaznak valamilyen nagyvárosba a tél végén. A legnépszerűbb úti célok közé Lisszabon, Madrid, London és Párizs is bekerült.

A magyarok és a lengyelek között az időszakban népszerűek voltak a tengerparti utazások, a foglalások 52 és 53 százaléka szól ilyen üdülőhelyre. A népszerűségi lista élén a Kanári-szigetek, elsősorban Tenerife, valamint Málta állnak. A sort Dubai és Larnaca folytatja, ebben nincs különbség a három ország utazási szokásai között.

Télből nyárba utaznál? Jó lesz vigyázni
Egyre kedveltebbek a hazai lakosság körében a „téli nyaralások”, sokan a téli szünetet megtoldva, valamely kellemes klímájú országban kapcsolódnak ki, és készülnek fel a következő évre. A hazai lakosság legkedveltebb, Európán kívüli célpontjai Thaiföld, Bali, Egyiptom, Közép-Amerika, Kuba, Panama, és igen kedveltek az egzotikus országokban tett nagyobb körutazások is.