Beregszászon is várják a magyar vállalkozókat

2013. szeptember 30. hétfő - 15:04 / piacesprofit.hu
  •    

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat sikeres működésének köszönhetően a kormány bővíti az irodahálózatot, amelynek eredményeként újabb iroda nyílt meg Beregszászon. Ezzel a Kárpát-medencében tizenkét, Kárpátalján belül pedig két üzletfejlesztési iroda támogatja a magyar vállalkozókat külpiaci kapcsolataik élénkítésében.

Megnyílt a beregszászi iroda is – Kép: cbrnet.eu

Az ünnepélyes irodamegnyitón Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a térségben működő irodák a keleti nyitás politikájában is fontos szerepet játszhatnak. Kárpátalján az ungvári mellett a most megnyíló beregszászi iroda is készen áll arra, hogy a magyar vállalkozók tevékenységét kereskedelemfejlesztési programokkal, cégalapításhoz szükséges segítségnyújtással, külgazdasági, adózási és jogi tanácsadással, illetve a különböző pályázati, közbeszerzési, privatizációs és egyéb befektetési lehetőségek felkutatásával segítse.

A hálózat létrehozásának szükségét bizonyítja az a csaknem háromezer üzleti partnerkeresési felkérés, illetve a közreműködés számos cégalapításban és közel 150 üzletkötésben, amelyet a működés első évében könyvelhetett el a hálózat eddig működő 11 irodája. Az elmúlt időszakban a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a területi kamarákkal közösen közel ötven olyan rendezvénnyel segítették a vállalkozók üzletkötési lehetőségeit és tájékozódását, mint a magyarországi nagyvárosokban tartott Országjárás programsorozat. Jelentős eredménynek számít továbbá a Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program elindítása, amelynek célja, hogy a határon túli magyar fiatalok a szülőföldjükön megmaradva életképes és prosperáló vállalkozásokat indítsanak és működtessenek.

Az ünnepélyes irodamegnyitón bemutatták az első határon túli falugazdászt, akinek elsődleges feladata a szaktanácsadás elérhetőségének növelése lesz a helyi gazdálkodók körében. A határon túli falugazdász-hálózatot a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. együttműködésében épül ki, hogy a falugazdászokon keresztül a körzetben lakó gazdák hozzájuthassanak olyan segítséghez, ami a mezőgazdasági termeléshez nélkülözhetetlen.

Üzlet a Kárpát-medencében – Piacbővítés magyarul
Hogyan készítsünk üzleti tervet? Hogyan legyünk befektetőképesek? Hogyan tudjuk motiválni munkatársainkat? Hogyan tárgyaljunk egy másik ország képviselőjével? Miért fontos a konkurenciaelemzés? Milyen a jó honlap?

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek