Bemutatkozott Genfben a kínai Elon Musk

2018. március 08. csütörtök - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

A gyönyörű, elektromos meghajtású sportkocsi karosszériáját olasz studió tervezte, nyolc hónap alatt fejlesztette ki és gyártotta le az autót a cég, amelynek tulajdonosát a kínai Elon Muskként emlegetik.

 

A Sybilla prototípusát a genfi autószalonon mutatják be. A kocsi éppoly ismeretlen volt, mint gyártója, Lei Csang, aki szélenergiát hasznosító berendezéseiből lett milliárdos 10 év alatt.

Véleménye, hogy Elon Musk, a Tesla villanyautókat gyártó amerikai cég példáját kell követni, de módosítva. Musk kocsijai mellett napelemeket gyárt háztetőkre, amelyek tárolt energiájából azok feltölthetők.

A kínai csodaautó

A kínai csodaautó

Csang óriási, összekapcsolt energiatároló hálózatot épített ki Kínában, amelybe mozgó tárolóként működő járművek is bekapcsolhatók – mégpedig nem csak egy típus, mint a Tesla, hanem bármelyik. A vállalkozó szerint az autóiparban a fő feladat nem az önjáró kocsik építése, hanem hogy megoldják a villanyautók energia-ellátását. A Sybilla tulajdonosa ehhez keres európai partnert – ám ha nem találna, maguk is megoldják, mondja.

Kínában készül az elektromos Mini
A BMW csoport a kínai Great Wall Motors céggel gyártja a jövőben a Mini autók elektromos változatát. A kínai vállalat közleménye szerint a következő hónapokban közösen keresnek helyet az autógyár építéséhez.

Vállalkozó kedvű kínaiak már korábban is megjelentek a genfi és a párizsi autószalonon, hogy aztán el is tűnjenek, mint a Faraday Future, amely nem került sorozatgyártásra.

Hogy azonban valóban komolyan kell venni a kínai beruházókat, legutóbb Li Sufu példája mutatta: a kínai Geely autókonszern alapító tulajdonosa megvette a Daimler részvényeinek 10 százalékát.

(Forrás: De Welt)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor