Beindul az Alibaba – kínai kihívót kap az Amazon

2017. szeptember 27. szerda - 11:44 / kfarkas
  •    

Több milliárd dolláros beruházásra készül az Alibaba kínai tulajdonú online kereskedelmi platform, amely globális szintű logisztikai kiszolgálóbázis kiépítésébe kezd.

Az elkövetkező öt évben összesen 15 milliárd dolláros beruházássorozatba fog az Alibaba, a világ legnagyobb forgalmú, azonban főként Kínában aktív online kereskedelmi vállalata. A konszern tervei szerint a világ minden táján kiépít az elkövetkező években a logisztikai háttérkapacitásait, és így az egész világon nyújt majd teljes körű szolgáltatást.

kéz lájkol kínai színekkel

Kép: Pixabay

A beruházásból tárolási és szállítási kapacitásokat építenek ki, illetve vásárolnak fel világszerte. A kínai konszern már meg is kezdte a dél-kelet-ázsiai terjeszkedést, miután kétmilliárd dollárt fektetett be a térségben kiépült Lazada online kereskedelmi szolgáltatóba, és bejelentette a direkt értékesítési csatornák kiépítését Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Thaiföldön.

Shopping határok nélkül: az egész világ a versenytárs
A mobileszközök és alkalmazások fejlődése, az egyre könnyebben elérhető és egyre biztonságosabb digitális fizetési megoldások, illetve a fejlődő és költséghatékonyabb logisztika mindinkább a mobilról indított vásárlások felé tereli az online kereskedelmet – méghozzá határok nélkül, így az egész világ a kereskedők versenytársává válik.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor