Bármit csinál, dől a pénz a Facebookba

2019. január 31. csütörtök - 17:05 / piacesprofit.hu
  •    

A súlyos bírálatok és bírságok a jelek szerint nem ártottak a Facebook üzletének: az óriáscég 2018 utolsó negyedévi, 16.9 Mrd. dolláros forgalma 30 százalékkal volt magasabb az előző évinél – s ebből 6.9 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.

Az adatkezelése és egyéb ügyei miatt a kritikák össztüzébe került és sokmilliós bírságokra kötelezett Facebook használóinak száma ebben az időszakban további, kereken 50 millióval nőtt, napjainkban 2.32 milliárd ember használja a világon valamelyik szolgáltatását.

Kép:Flickr

Kép:Flickr

A vártnál kedvezőbb számok tükrében jelentősen, 8 százalékig emelkedett a Facebook részvényeinek árfolyama.

Zuckerberg megértette, hogy nyakán a kés
Világbotrányok tépázták meg a múlt évben a Facebook hírnevét. Alapítója és tulajdonosa, Mark Zuckerberg most javulást ígér.

Az amerikai elektromos autó, a Tesla ezzel szemben a cég alapítása, 2003 óta összesen csak négy negyedévet zárt nyereséggel. 2018 utolsó negyedét is, kereken 141 millió dollárral – igaz, 7.2 Mrd. dolláros forgalom után. A vártnál szerényebb profit tükrében a Tesla részvény-árfolyama csökkent. Elon Musk, a vállalat tulajdonosa azt igérte, hogy cége 2019-ben mindvégig nyereséges lesz.

(Forrás: Reuters, dpa)