Bankolni lehet egyszerűbben is

2016. július 26. kedd - 15:08 / piacesprofit.hu
  •    

Egyre több banki szolgáltatás érhető el interneten és egyre többen fordulnak az online megoldásokhoz. Folyamatosan fejlődik a vállalkozások igényeit kielégítő online fejlesztések köre, érdemes ezek használatával megkönnyíteni a vállalati ügyintézést is.

népszerű az online bankolás

Kép: SXC

A folytonos adminisztráció óriási terheket rak a magyarországi vállalkozásokra; a személyes ügyintézés különösen időigényes és nem mindenki engedheti meg magának, hogy igazodjon a bank nyitvatartási idejéhez. A vállalkozások működését azonban nagymértékben megkönnyítheti az internetes banki ügyintézés, ami ráadásul sok esetben alacsonyabb költségekkel is jár.

Vállalati megoldások az interneten

A különböző online banki szolgáltatásoknak köszönhetően gyorsan és kényelmesen kezelheti vállalkozása forint- és devizaszámláját, megtakarításait és értékpapírszámláját is. Az egyes számlaműveletek elvégzésének, tranzakciók elindításának legegyszerűbb módja az internetbank, hiszen bármikor és bárhol hozzáférhet a bankszámlájához, a műveletek pedig pár kattintással elvégezhetők – hívta fel a figyelmet a vállalkozokhitele.hu.

Az alapfunkciók mellett kényelmi funkciók is segítik az ügyintézést

Ma már a mobiltelefonegyenleg-feltöltéstől kezdve a befektetési jegyek vásárlásán át egészen az állampapírok vételéig vagy eladásáig, esetleg a tőzsdei műveletekig végezhetők banki ügyek internetes felületen keresztül. Sőt, az internetbankon keresztül ellenőrizheti, hogy a várt vagy kezdeményezett átutalások megtörténtek-e, illetve lekérdezheti és le is töltheti a számlakörébe tartozó bankszámláinak kivonatát.  Online tud külföldi átutalásokat is végezni akár forintban, akár devizában, de csoportos beszedési vagy rendszeres átutalási megbízások adására is lehetősége van, valamint sok esetben a bankon belüli bankszámlák esetében akár azonnali átutalást is végezhet.

Már a bank is csak egy app
A pénzügyi szektor is megkapta a maga felforgatóit: ezek az “app-only” bankok, amelyeknél a bankolást teljes egészében egy alkalmazáson keresztül végezhetjük. Eddig kevés ilyen létezik, de meglepően gyorsan gyarapodik az ügyfélkörük.

A hasznos és egy vállalkozás esetében akár mindennapos szolgáltatások mellett különböző kényelmi funkciók is vonzóvá teszik az internetbankot. Például tárolhatja a gyakori átutalási adatokat, az előre rögzített űrlapoknak köszönhetően pedig még egyszerűbb az ügyintézés.

A bankok nem állnak le a fejlesztésekkel

A bankok további fejlesztésekkel, például applikációkkal, kalkulátorokkal, új számlavezetési rendszerekkel vagy okostelefonos értesítőkkel teszik gördülékennyé az ügyintézést. Néhány pénzintézetnél már arra is mód van, hogy az interneten keresztül nyissunk új vállalati bankszámlát a hosszas személyes ügyintézés helett. Ilyen technikai újítás továbbá a QR-kód alapú mobil aláírás, amelynek segítségével az internetbankba történő belépéskor illetve a tranzakciók megerősítésekor az SMS-ben kapott kódok megadása helyett lehetőség van QR-kód beolvasásával jóváhagyni a műveleteket. A szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy a tranzakció-jóváhagyás a kódok bemásolása nélkül végrehajtható, így el tudjuk kerülni az esetleges hibás begépelést. Az e-bankolás következő szintje az lesz, amikor bonyolultabb ügyfeleteket, például egy hitelfelvételt is el lehet intézni online; az ilyen lehetőségek megjelenésére már nem is kell sokat várni.

Online bankol? Erre ügyeljen
Az internetes szervezett bűnözés első számú motivációja régóta a pénzügyi haszonszerzés, így nem meglepő, hogy a támadások jelentős része az online bankolást veszi célba

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek