Az Uber-modell meghódítja a légi közlekedést is

2017. november 26. vasárnap - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az Uber világszerte megrázkódtatta a taxipiacot. Megtörténhet ez a légi közlekedéssel is? Igen - a kérdés csak az, mikor jön a nagy változás - vagy bekövetkezett-e már?

Megrázkódtatásról beszélünk, annak pedig sok formája van, ezért nem előre látható. Itt van elsőnek az üzleti modellt ért megrázkódtatás. Erre az elmúlt években a legsúlyosabb példa a fapados légitársaságok megjelenése volt, amelyek azután hibrid formát öltöttek, megcélozva az üzleti ügyben utazókat is – hogy most, legújabban, kínáljanak hosszútávú repüléseket és összekötő járatokat is.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A Repülőtereket Működtetők Szövetsége, az AOA legutóbbi, londni konferenciáján Willie Walsh, az International Airlines Group vezérigazgatója kijelentette: a bejegyzett légitársaságok arrogánsak voltak és egyszerűen nem hitték, hogy a fapados modell működhet. “Annak idején az Air Lingus elmulasztoitta az esélyt, hogy 29 Mio. ír fontért megvegye a Ryanairt, akkor az nem fejlődött volna ki, hanem leállították volna”, mondotta Walsh.

Olcsóbb lesz a könnyebb csomag az easyJetnél
Új kategóriát vezet be a feladott poggyászoknál az easyJet. Az angol diszkont légitársaság a rövidebb időre utazó utasai részére kedvez az olcsóbb kategóriával – írja az Airportal.

A fapadosok most benyomulnak a hosszútávú útvonalak piacára és annak régi szereplői még mindig azt hiszik, hogy a vetélytársak valami más

piacot keresnek.

Pedig a múlt megmutatta, hogy mind az üzleti ügyben utazók, mind a nyaralók szeretik az alacsony jegyárakat.

(Air Transport World)

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek