Az uber autóban vár a befektető

2016. május 25. szerda - 14:10 / piacesprofit.hu
  •    

7 perce van a vállalkozó kedvű hazai startupoknak, hogy meggyőzzenek egy befektetőt egy uber autó hátsó ülésén.

Az UberPITCH révén a budapesti Uber-felhasználók számára is lehetőség nyílik egy olyan Uber-autó rendelésére, melyben egy befektető vár rájuk. Az utasoknak 7 percük lesz arra, hogy bemutassák startup ötletüket, melyre szintén 7 percnyi, értékes visszajelzést kapnak.

A különleges lehetőséget Európa 21 országában és 35 városában valósítják meg egyidejűleg, Magyarországon a Google-lel,  az Invescommal és az IQB-vel együttműködésben. A legjobb ötletek megvalósítása érdekében az Uber támogatást és mentorálást biztosít, így segítve a kiválasztottakat vállalkozásuk fejlesztésében.

két ember egy autó ajtajában áll

Kép:Uber

“Hiszünk abban, hogy Európa-szerte hatalmas a vállalkozói potenciál. Az innovátoroknak nem szabad félniük attól, hogy megosszák ötleteiket – beszélniük kell olyanokkal, akik szívesen meghallgatják őket. Bízunk benne, hogy az UberPITCH  néhány egészen egyedi lehetőség megvalósításában tud majd segíteni” – mondta Travis Kalanick, az Uber alapítója.

“Izgalmas lehetőség számunkra, hogy részt vehetünk az UberPITCH projektben. A munkánk során gyakran találkozunk olyan vállalkozó szellemű startupokkal, akik remek üzleti ötletekkel és felkészült csapattal rendelkeznek, de nem találnak hozzá megfelelő nyitottsággal és nemzetközi cégépítési tapasztalattal rendelkező befektetői segítséget. Ez most egy különleges alkalom arra, hogy megtalálják az ideális partnert” – magyarázta Siklósi Zoltán, az Invescom cég vezetője, az UberPITCH egyik magyarországi befektetői partnere, zsűritagja.

Hogyan szerezzünk befektetőt?
Ha minden készen áll már, van üzleti terv, átgondolt számítások, piaci rés és innovatív megoldás, akkor a következő nagy feladat a befektető megtalálása. Ehhez pedig nagyon felkészültnek kell lennünk.

A projekt zsűritagja Heal Edina, a Google Magyarország vezetője, valamint Kassai Ákos, az IQB alapító-vezetője is.

Május 25-től a vállalkozók Budapesten is regisztrálhatnak, hogy megkapják az összes szükséges információt a saját UberPITCH-találkozójukra, 2016. június 1-jén. A legjobb ötletek gazdái Berlinbe utazhatnak, ahol személyesen találkozhatnak Travis Kalanickkel.

Így működik az UberPITCH

  • Töltse le az Uber applikációt iPhone-ra, Android-ra vagy Blackberry-re!
  • Adja le a nevezést ITT május 30-ig!
  • Május 31-én megosztanak egy promókódot, mely engedélyezi az UberPITCH nézet feloldását az applikációban.
  • Június 1-jén 11 és 15 óra között igényeljen egy UberPITCH-autót, hogy találkozhasson a zsűrivel.
  • Ha elsőre nem sikerül, próbálkozzon újra!
  • Az utak ingyenesek, az indulási pontban kezdődnek és végződnek.
  • Az UberPITCH csak Budapesten érhető el.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek