Az ember kerül a középpontba

2019. május 08. szerda - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

A munkaerőhiány még hosszú évekig a magyar gazdaság egyik égető problémája marad. Részletesen foglalkozunk ezzel a meghatározó üzleti kockázattal és annak megoldási lehetőségeivel, a még nyitott uniós pályázatokkal és még sok hasznos, érdekes témával a Piac & Profit most megjelent számában!

PP_2019_májusFeltartóztathatatlan változás, hogy az ember kerüljön az üzleti folyamatok középpontjába, a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet csak erősít ezen a trenden – mondja dr. Ludvigh Károly senior executive és business coach. Ez még akkor is igaz és nagyszerű, ha kedvezőtlen helyzetek, következmények is létrejöhetnek e változás nyomán.

A bizonytalanság a múlté

Az innovációs tevékenységet támogató forrásból van bőven, ám a feltételek is szigorodtak. A döntéshozók igyekeznek elérni, hogy valóban a fejlesztésre menjen a megítélt támogatás vagy kedvezményes hitel – hívta fel a figyelmet Csépány Zsuzsanna, a Goodwill Consulting regionális igazgatója a Piac & Profit legfrissebb számában, annak kapcsán, hogy sorra jelennek meg az új K+F kiírások.

Még bőven van uniós forrás

Azonban nem csak innovációra van forrás, az uniós pályázatokban is bőven találnak még lehetőségeket a magyar kkv-k. A kisvállalkozások nagy részének érdekesek lehetnek a még nyitott uniós pályázati lehetőségek – mondta Siető Andrea, a Goodwill Consulting tanácsadó cég vezető fejlesztési tanácsadója.

Hogyan számoljuk el a költségeket az elektromos autók után?

Egyre több és több helyütt láthatunk elektromos autókat, hibrideket, nulla emissziós járműveket. Papp Tibor, az Írisz Office vezérigazgatójának segítségével körüljártuk, milyen szabályok vonatkoznak az ilyen járművek adózására és költségelszámolására.