Az egyéniségre, a személyes képességekre kell figyelnie a munkáltatónak

2018. szeptember 25. kedd - 14:10 / piacesprofit.hu
  •    

Ma már sokkal inkább az egyéni képességeken és tehetségen alapuló értékelést és ösztönzést igénylik a munkavállalók – mutatnak rá a jelenlegi trendre humán szakemberek.

Napjainkban olyan rohamtempóban zajlik a technológiai fejlődés, hogy 5 évente új képességekre van szükség. „A cégek ma már nem engedhetik meg maguknak, hogy ugyanazt a munkakörnyezetet biztosítsák dolgozóik számára, mint akár csak tíz-húsz évvel ezelőtt, mivel ezek a modellek a cégek jelentős részénél nem működőképesek, és a munkavállalók többségének igényeihez sem igazodnak. Így tehát inkább csak erőforrás-pazarlás – anyagi és humán oldalon egyaránt” – hangsúlyozta Stefano Longo, a magyarországi Adecco Kft. ügyvezető igazgatója.

Kép: Offiseven

Kép: Offiseven

A korábban jellemző stabil, jól előre jelezhető munkaerőpiachoz képest ma már a dinamikus változás, a kiszámíthatatlanság jellemző. Ehhez a cégeknek is igazodniuk kell, és olyan munkakörnyezetet és munkavállalói ösztönzőket kell alkalmazniuk, amelyek lehetővé teszik az egyéni képességeken, tehetségen és igényeken alapuló értékelést” – hangsúlyozta a szakember.

A dinamikus változás természetesen mindkét – a munkáltatói és a munkavállalói – oldalt egyaránt érinti. Azt szokták mondani,

A munkaerő harmadának kell új foglalkozást keresni
A digitalizáció következtében az amerikai munkaerő harmadának 2030-ig új foglalkozásra kell átállnia. A kiutat az átképzés jelentheti, de kérdés, megoldható-e egyáltalán a súlyos probléma.

hogy a jövő állása még meg sem született, hogyan lehetne így felkészülni arra, hogy milyen tudásra, ismeretekre és képességekre lesz szükség öt-tíz vagy akár húsz év múlva.

A technológia fejlődését látva mégis viszonylag jól behatárolhatók azok a szakismeretek és személyes képességek, amelyekre a jövő munkaadóinak és munkavállalóinak leginkább szükségük lehet” – mondta el Stefano Longo.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek