Az egyéni vállalkozók se feledjék az 1 százalékot!

2017. február 23. csütörtök - 11:01 / piacesprofit.hu
  •    

Az egyéni vállalkozók is rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékáról, amit civil szervezeteknek és egyházaknak ajánlhatnak fel. Ne feledkezzen el róla!

A magyar adózók minden évben rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról. Az első 1 százalék valamelyik bevett egyház vagy úgynevezett állami cél, a második 1 százalék valamelyik regisztrált civil szervezet részére ajánlható fel. Nincs ez másképp az egyéni vállalkozók esetében sem. A vállalkozók könyvelőjüknél kérhetik az adójuk 1+1 százalékának felajánlását, illetve annál, aki számukra az adóbevallást készíti.

Az egyéni vállalkozók minden évben február 25-ig rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk  1+1 százalékáról. Mivel február 25-e idén szombatra esik, ezért a leadási határidő ebben az évben február 27-e, hétfő. (Az evások és katások számára is.)

A tavaly év végén több csomagban elfogadott adótörvények kedvező változásokat hoztak a vállalkozói személyi jövedelemadó szabályait alkalmazó egyéni vállalkozók számára. Itt találja a legfontosabb változásokat.

 

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek