Az egészséges munkaerő a legjobb befektetés

2013. november 19. kedd - 20:33 / piacesprofit.hu
  •    

A magyarországi vállalatok mintegy 80 százaléka gondoskodik dolgozói rendszeres sportolásáról. Tapasztalataik szerint a mozgás vállalat támogatása többszörösen is megtérül - derült ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület 2013 őszi kutatásából.

Fotó: SXC

A kutatásban résztvevő közel 70 közép- és nagyvállalat HR vezetője szerint a mozgás jótékony hatása nemcsak egyéni, de szervezeti szinten is érezhető, hiszen:
– egészségesebbek a munkavállalók,
– javul az egyéni teljesítmény,
– a hatékonyság növekszik,
javul a stresszkezelő képesség,
fokozódik a dolgozók lojalitása,
– csökken a betegségben töltött napok száma.

A vállalatok 54 százaléka rendszeresen szervez sport-és egészségnapot és 97 százalékuk több száz sportlétesítményben érvényes multifunkcionális bérlet (All you can move sportpass) formájában teszi elérhetővé dolgozói számára a rendszeres testmozgást.

Az aktív élet előnyeit a dolgozók is megerősítették, hiszen a kutatásban résztvevő több, mint 800 munkavállaló egyértelmű tapasztalata, hogy a rendszeres sport pozitívan hat a munka- és magánéletben is:
– a kiegyensúlyozott párkapcsolaton felül
– a jobb állóképességet
a megnövekedett munkahelyi hatékonyságot
a betegség miatti távollét csökkenését emelték ki, mint sport jótékony hatásával kapcsolatos személyes tapasztalatot.

Az aktív népesség mindennapos mozgásigényét igazolja, hogy a válaszadók csaknem háromnegyede hetente legalább két-háromszor sportol. Meglepő eredmény, hogy a cardio után a tánc a legnépszerűbb mozgásforma és a táncalapú aerobik, megelőzve a konditermi edzéseket.

A kutatás legfőbb tanulsága tehát, hogy a testmozgás a cégek és dolgozók közös érdeke, így a hagyományos cafeteria elemek mellett a munkaadók és a munkavállalók egyaránt a sportot biztosítják és látják legszívesebben a béren kívüli juttatások között.

Miért jók a sportolók a háznál?
Egy jelölt fizikai tulajdonságai, sportossága néhány állás kivételével nem igazán számít elsőrendűnek a megfelelési szempontok között. Bár egy önéletrajzba mindenki be szokott írni több-kevesebb sportot a hobbijai közé, interjún ritkán terelődik rá a szó, valójában mennyire is sportos a jelölt. Pedig a sportolói erények között akad jó néhány, amely az íróasztal mögött, egyénileg és csapatban is kamatozik.