Az agglomerációra koncentrálnak az ingatlanosok

2018. március 09. péntek - 17:00 / piacesprofit.hu
  •    

A növekvő budapesti árak miatt egyre kelendőbbek az ingatlanok az agglomerációban, Budaörs az egyik legnépszerűbb település, tavaly itt közel 100 ezer forinttal haladták meg a négyzetméterárak a megyei átlagot.

A budapesti agglomeráció újra népszerűbb az ingatlanvásárlók körében, köszönhetően az egyre magasabb fővárosi lakásáraknak. Budaörs a nyugati agglomerációs szektor egyik legkedveltebb célpontja, a tavalyi évben itt az átlagos négyzetméterárak 370 ezer forint környékén mozogtak, amivel majdnem 100 ezer forinttal meghaladták a Pest megyei 294 ezer forintos átlagot. A Budaörshöz közeli Törökbálint, Érd és Diósd településeken olcsóbb ingatlanárakat találunk. Diósdon tavaly átlagosan szinte a megyeivel megegyező 298 ezer forintos négyzetméteráron lehetett ingatlant vásárolni.

Vidéken is kezdenek kilőni az ingatlanárak
A 2017-es évben is folytatódott a drágulás a magyarországi lakáspiacon. A múlt év harmadik negyedévében a hivatalos adatok szerint a használt lakásoknál a tiszta árváltozás alapján a 9,9 százalékkal drágultak az előző év azonos időszakához képest, az új lakásoknál pedig 15,7 százalékkal nőttek az országos átlagárak – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely ismerteti többek között a KSH előzetes adatait.

„Az ingatlanpiaci változásokra a dinamikusan fejlődő, stabil háttértámogatást nyújtó hálózatok tudnak a leggyorsabban reagálni. A budaörsi irodanyitással célunk a nyugati és déli agglomerációs terület hatékony lefedése és a bővülő keresleti és kínálati oldal kiszolgálása.” – nyilatkozta Nagy Károly, a SMART Ingatlan hálózati igazgatója.

A SMART Ingatlan 2018-ban „Az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata” elismerést vehette át a Magyar Franchise Szövetségtől, nemrég pedig Budaörsön nyitottak új irodát.  „A budaörsi ingatlankínálatban a hagyományos és modern házak mellett, megtalálhatóak például panellakások is, így minden célcsoport találhat ideális megoldást a fővároshoz közeli településen” – mondta Nagy Károly az iroda megnyitóján.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek