Automatizált köszönőüzenet az ajánlóknak

2019. február 19. kedd - 15:08 / piacesprofit.hu
  •    

Miután nemrégiben átalakult az ajánló-rendszer a Facebookon, egy hasznos kis újítást is bevezetett a cég, ami nemcsak egyszerűbbé teszi a céges kommunikációt, de egyben még egy szép gesztust is gyakorol a felhasználók felé – írta Lévai Richárd közösségi marketing szakértő.

A Facebook nemrégiben átalakította az ajánló rendszert, a kiscsillagos értékelések helyett inkább a szöveges ajánlókra helyezve a hangsúlyt. Most apró, de hasznos kiegészítéssel bővült a rendszer: ha valaki ajánlást ír az oldalunknak, egy automatikus üzenetet állíthatunk be. Ami ráadásul az ajánás típusától függően eltérő szövegezésű lehet, ráadásul a chatbotunkra vagy a weboldalunkra is irányíthatja az ajánlódat – írta Lévai Richárd közösségi marketing szakértő a Közösségi kalandozások blogon.

Az automatikus üzenetek beállítása egyszerű. A megújult inbox bal alsó sarkában jelenik meg egy gomb, amire kattintva megkapjuk a két opciót. Ezeket csak testre kell szabni, és engedélyezni kell.

Megadhatunk egyedi szöveget, képet és videót, de azt is megtehetjük, hogy egy egyedi linkekre mutató gombokat helyezünk el a köszönő/visszajelző üzenet alá, amivel tovább tudjuk vinni az embereket.

fb-ajanlo-uzenet-768x436

Szép kis gesztus, amivel egyrészről tovább lehet emelni az ügyfélélményt, másrészt hasznos kapcsolatokat lehet építeni. Ráadásul jó belépőpontja lehet a chatbotodnak.

A témában érdeklődik? Gyakorlatban alkalmazható tudást keres?
Lévai Richárd 4 konkrét kampányon keresztül mutatja meg, hogy hogyan lehet a Facebookon hatékonyan hirdetni kkv-ként. A Facebook Marketing minikurzus az első 500 beiratkozónak ingyenesen elérhető! Ha még több tudásra vágyik, a Piac & Profit Online Akadémián megtalálja Magyarország legnagyobb, kkv-k számára készült online képzési portfólióját. Miért választják a cégvezetők online képzéseinket? Mert elismert szakemberek hot topic képzéseit érik el, nincs utazás, terembérlés vagy elmaradt óra, és igény szerint, bárhol bármikor tanulhatnak. Megnézem az elérhető képzéseket.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek