Automatizáció és a robotizáció volt a téma a Nagyvállalatok Logisztika Vezetőinek Konferenciáján

2017. június 09. péntek - 16:16 / piacesprofit.hu
  •    

A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő Nagyvállalatok Logisztika Vezetőinek Konferenciája 2017. június 1-2-án Balatonfüreden került megrendezésre.

A konferencia a mai kor nagy kihívására, a munkaerőhiányra helyezte a hangsúlyt. A robotizáció megjelenése, az átalakuló folyamatok, hogyan lehet egy-egy területen úgy bevezetni az automatizációt, hogy azt munkavállalóink ne érezzék meg. A 2008-ban útjára indított sorozat idén több mint 300 fővel büszkélkedhetett, melynek a színvonalas Hotel Füred adott otthont – számol be a konferenciáról a nagyvallalatilogisztika.hu. Az összefoglaló így folytatódik:

A konferencia nemzetközi mivoltát misem bizonyítja jobban, hogy nemcsak résztvevőink között voltak jelen számos országból, de előadóink közül is érkeztek Olaszországból és Szlovákiából. Az olasz Electrolux képviselői Luciano de Vecchi és Andrea Binotto, valamint Bodor Árpád (e-track) digitalizált nyomkövetési rendszer összeköttetésének bevezetéséről, a Trieste Marine Terminal képviselője pedig a legújabb fejlesztésekről az intermodális és infrastruktúrális csatlakozás területén tartott előadást. Tóth Károly a szlovákiai EKAER bevezetését, az AUDI-tól pedig Sáhó Andrea az SAP alapú innovatív raktárgazdálkodási megoldásokat mutatta be.

A konferencia első napján a hagyományokhoz híven különböző szakmai témákban workshopokat volt lehetőségük a résztvevőknek meghallgatniuk.
Első blokkban a HR, hardver és szoftver megoldásokról, raklapkezelésről, e-kereskedelemről esett szó, a workshopok második részében pedig az EMM alkalmazásáról, logisztikai folyamatok automatizálásáról, intralogisztikai megoldásokról, integrált telematikai rendszerekről és útdíjfizetésről hallhattak előadást a résztvevők.

Mint minden évben, idén is díjazásban részesültek a gálavacsorán azon Klubtagjaink akik abban az évben a logisztikai szakmáért kiemelkedő munkát végeztek, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mely a hazai szakma számára is példamutató. Idén ezt a kitüntetést Magyar Szabolcs és Major Lajos a Grundfos Magyarország Kft. képviselői kapták a Logisztikai Csapatbajnokságban vállalt kiemelkedő szerepükért.

A Klubba belépő új tagok is elismerésben részesültek továbbá a Logisztikai Csapatbajnokság győztes csapatait illető 1.200.000.- Ft összértékű díjak is ünnepélyes keretek között kerültek átadásra. A Levegő Munkacsoport és a Klub közös környezetvédelmi elismerése, a Radó Dezső díj idén Prácser Attilát az Oszkar.com ügyvezető igazgatóját, társtulajdonosát illette. A díjat olyan hazai szakemberek kapják, akik kiemelkedő eredményeket értek el a szállítás okozta környezetszennyezés csökkentésében.

A konferencia második és egyben utolsó napját Széll Tamás Michelin csillagos séf és a Bocuse D’Or Europe 2016 győztesének előadása zárta. Betekintést nyerhettünk abba, hogy hogyan lesz egy válogatós kisfiúból a világ egyik legismertebb séfje, mi kell a megfelelő összhang létrehozásához és csapatmunkához.

A sikeres konferenciasorozat a hazai szakmai életben egy kivételes lehetőség arra, hogy a gyakorló szakemberek egymással aktuális, napi problémáikat megosszák, vagy őket foglalkoztató stratégiai kérdésekben eszmét cseréljenek. A konferencia másik erőssége, hogy értékes szakmai kapcsolatok születnek a rendezvény ideje alatt, mellyel a logisztikai szakemberek egy közösséggé fejlődnek, hiszen csapatban rejlik az erő.

Május 31-én a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja tagjai részére nyílt lehetőség egy zártkörű VIP esten való részvételre, melyen Kömlődi Ferenc jövőkutatóval, Kuti Gézával a MédiaQ tulajdonosával és Tokár Péter HR szakértővel folytathattak bizalmas beszélgetést a mai égető probléma esetleges megoldásairól és a robotizáció hatásairól. A komoly témák után pedig egy könnyed stand up show-t élvezhettek a Klub tagjai Janklovics Péter előadásában.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek