Aktívak voltak a passzívház építők

2013. február 15. péntek - 19:40 / piacesprofit.hu
  •    

2013. február 7-9. között immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Clean Energy Building (CEB) Megújuló Energia és Passzívház Építészeti Kiállítást Stuttgartban. Ez a rendezvény az energiahatékony építészet egyik legfontosabb eseménye Németországban, amelyen mintegy 200 kiállító szerepelt és 7 000 szakmai látogató vett részt, köztük hat magyar vállalat is bemutatkozott.

Hat magyar vállalat mutatkozott be Stuttgartban – Kép: HITA

A hazánkban még csak kezdeti lépéseket megtevő passzívház iparágban már most jelen vannak olyan innovatív magyar vállalatok, akik saját technológiájukkal, exportképes megoldásaikkal eredményesen tudtak részt venni ezen a kiállításon. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a színvonalas magyar részvétel érdekében az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-Építő Szakmai Tagozatával és a REECO Kft-vel (a konferencia főszervezőjével) közösen hívta meg a magyar kiállítókat.

A résztvevő hat magyar vállalat/szakmai szervezet termékével, szakértelmével és technológiájával magas szinten képviselte hazánkat a német kiállításon. A rendezvény lehetőséget nyújtott hasznos kapcsolatokat kiépíteni új partnerekkel és megrendelőkkel, illetve megismerni a legújabb trendeket.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett 38 m²- es kollektív magyar standon az alábbi vállalatok kaptak bemutatkozási lehetőséget: Archenerg Klaszter; COzero Kft.; Interhaus-Barta Kft.; Miskolczy Energiaterv Kft.; Merkapt Zrt.; Variosystem Group Kft.

Máris láthatók a kiállításon való részvétel első eredményei: a Miskolczy Energiaterv Kft. Icotherm passzív ház ajtói nagy érdeklődést váltottak ki a vásár látogatói között. A cégvezetők több komoly megrendelővel is tárgyaltak, valamint egy lehetséges viszonteladó német céggel is történt kapcsolatfelvétel.

Óriási magyar biobor siker Németországban

A németországi biobor világbajnokságon a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection borát nagy aranyéremmel jutalmazták. A Gajdos Pincészet Egerszalókon, az Egri Borvidéken gazdálkodik. A pincészet kizárólag ökológiai termesztésű szőlőből készíti biominősítésű borait.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek