Aki hamar rendelt, tovább kaphat támogatást

2014. január 10. péntek - 17:01 / piacesprofit.hu
  •    

Fő szabály szerint január 31-ig jár a támogatás az online pénztárgépek megvásárlásakor. Az online pénztárgépekre való átállást segítő Munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntött a Nemzetgazdasági Minisztérium a támogatás igénybevételének véghatáridejéről.

Kép:PP/BartosGyula

Az a vállalkozó, aki 50 ezer forinttal olcsóbban szeretne hozzájutni az on-line pénztárgépéhez, annak – fő szabály szerint – legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet – áll az NGM friss közleményében. (Pedig Vámos György az OKSZ főtitkára szerint akár nyárig is eltarthat, mire mindenki géphez jut.)

A Munkabizottság tagjai – kivétel nélkül – egyet értettek abban, hogy a gyártás elhúzódása, illetőleg az egyes speciális, számítógép-alapú rendszerek huzamosabb időt igénylő fejlesztési munkálatai miatt nem érheti joghátrány azokat a vállalkozókat, akik határidőben megrendelték már az online kapcsolatra képes pénztárgépüket.

Ezért azok a kiskasszájukat lecserélő vállalkozók akik, 2013. október 1-je előtt megrendelték az online pénztárgépet, 2014. január 31. után is, egészen 2014. február 28-ig igénybe vehetik a támogatást. A nagykasszájukat lecserélő gazdálkodókra is vonatkozik a kedvezőbb, február 28-ai határidő, ha 2014. január 1-je előtt leadták már a rendelésüket az online pénztárgépre.A támogatási feltételeket rövidesen jogszabályban is megerősíti a Minisztérium.

Az állam a lehető legegyszerűbb módon nyújtja a támogatást a kasszacseréhez. Hiszen az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások – legfeljebb öt pénztárgép után – január 31-ig gépenként 50 ezer forinttal kevesebbet fizetnek a forgalmazónak – ha kérték a támogatást. (Itt megtalálja, ez esetben mire kell figyelni!)

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek