A tojást és a sonkát veszik célba az ellenőrök

2018. március 02. péntek - 10:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Az átfogó vizsgálatot március 1-je és április 2-a között hajtják végre.

 

Az egész országra kiterjesztett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei végzik – közölte az FM.

tojások dobozban

Kép:Pexels

Az idén is az ellenőrzés középpontjába kerülnek például a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények (különösen a sonka). Kiemelten figyelnek az étkezési tojásra, és az idén először a tojásfestékeket is vizsgálat alá vonja a hatóság.

Emellett ellenőrzik az édesipari termékeket, a különféle borokat és szeszes italokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a bárányok és nyulak szállítását is.

(agrarszektor.hu)

Élelmiszerbiztonság: komoly gondok egy házhoz szállító cégnél
Egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.