A teljes csapat céget vált – Budapesten erősít a Bird & Bird

2018. január 12. péntek - 14:22 / piacesprofit.hu
  •    

A Bird & Bird nemzetközi ügyvédi iroda budapesti irodájához február 1-től két partner, három vezető ügyvéd és további 15 jogász csatlakozik. Ezzel a stratégiai lépéssel a Bird & Bird jelentősen erősíti jelenlétét Magyarországon.   

David Dederick - Kép: Bird & Bird

David Dederick – Kép: Bird & Bird

David Dederick és Siegler Konrád partnerek vezetésével a Weil, Gotshal & Manges jelenlegi budapesti csapata csatlakozik a Bird & Bird magyarországi irodájához, amely így ezután jóval szélesebb körben tud jogi tanácsadást nyújtani az ügyfeleknek. A Bird & Bird megújult budapesti irodája a jövőben a Weil, Gotshal & Manges nemzetközi ügyvédi irodával együttműködésben fogja kiszolgálni a Weil, Gotshal & Manges Magyarországon jelenlévő globális ügyfeleit. A Weil, Gotshal & Manges tehát 2018. február 1-jével megszünteti budapesti irodájának tevékenységét, de a jövőben is együttműködik majd a Bird & Bird új csapatával Magyarországon.

David Dederick több mint 25 éve dolgozik ügyvédként Közép-Kelet-Európában, és elsősorban határokon átívelő fúziós és akvizíciós (M&A) tranzakciókkal, valamint magántőke- és ingatlanügyekkel foglalkozik. A Weil, Gotshal & Manges budapesti irodájának ügyvezető partnereként dolgozó David Dederick – a jelenlegi irodavezető, Peter Knight mellett – a Bird & Bird budapesti irodájának társvezetőjeként csatlakozik a Bird & Bird csapatához. A Chambers and Partners, a Legal 500 és az IFLR 1000 többször is kiemelte és elismerte David Dederick kiemelkedő teljesítményét, aki elsősorban az alábbi szektorok számára nyújt jogi szolgáltatást: technológia és távközlés, energiaipar és infrastruktúra, valamint egészségügy.

Siegler Konrád szintén több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, főként a bank- és pénzügyek, a tőkepiaci tranzakciók, az M&A ügyletek, a privatizáció, a fizetésképtelenségi ügyek, valamint az általános társasági és kereskedelmi jog területén. Számos projektfinanszírozási és szindikált hitelezési tranzakcióban működött közre magyar és nemzetközi bankok, valamint hitelfelvevők képviseletében. Továbbá több bankeladási és felvásárlási, valamint fúziós ügylet során adott tanácsot szabályozási kérdésekben. Siegler Konrádot Magyarország egyik legjobb banki és tőkepiaci tranzakciókra szakosodott ügyvédjeként tartják számon.

Konrad Siegler - Kép: Bird & Bird

Konrad Siegler – Kép: Bird & Bird

Peter Knight - Kép: Bird & Bird

Peter Knight – Kép: Bird & Bird

A Bird & Bird vezető ügyvédjéhez, Halász Bálinthoz, három további, a piacon elismert vezető ügyvéd is csatlakozik: Szabó Pál, Mátrai Ferenc (mindketten társasági ügyletek) és Nanyista László (vitarendezés). A 15 újonnan csatlakozó további jogásszal (tíz ügyvéd és öt ügyvédjelölt) együtt a Bird & Bird csapatában 29 jogász dolgozik majd. Így, ez az egyik legjelentősebb csapatbővítés a nemzetközi ügyvédi irodák magyarországi történetében.

Az elmúlt 10 évben a Bird & Bird budapesti irodája jelentős tapasztalatokat szerzett a szellemi tulajdon, a technológia és távközlés, a vitarendezés és az adatvédelem területén, amit kiválóan egészít ki az új csapat piacvezető szakértelme a társasági tranzakciók, a kereskedelmi ügyletek, a vitarendezés, a szabályozási területek és a finanszírozási ügyek tekintetében, erős ügyfélkörre építve az energiaiparban, a bank- és pénzügyi-, valamint a telekommunikációs- és médiaszektorban. A csatlakozás a Bird & Bird ingatlan- és sportszektorbeli jelenlétét is megerősíti. Mindez lehetővé teszi, hogy a Bird & Bird a jövőben a jogi szolgáltatások jóval szélesebb körét tudja kínálni meglévő magyarországi és közép-kelet-európai ügyfeleinek.

„David Dederick, Siegler Konrád és csapatuk csatlakozásával jelentősen megerősödik a Bird & Bird jelenléte a magyar piacon. Ügyfeleink számára igen előnyös lesz, hogy az eddiginél jóval szélesebb körű jogi szolgáltatásokat tudunk számukra biztosítani. Az egyesített csapat számos szektorban mélyrehatóbb és sokrétűbb jogi szolgáltatásokat fog nyújtani. A budapesti iroda bővítése közép-kelet-európai regionális stratégiánk továbbfejlesztése szempontjából is lényeges. Izgatottan várjuk az új kollégákat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egyesített csapat minél erősebbé váljon” – nyilatkozta Peter Knight, a Bird & Bird vitarendezési praxisának nemzetközi vezetője és a Bird & Bird Budapest társvezetője.

„Nagy várakozással csatlakozom februárban a Bird & Bird csapatához. Az iroda nemzetközi jelenléte, mélyreható iparági szakértelme és a 29 nemzetközi irodával folytatott együttműködés lehetősége igazán lenyűgözött minket. Különösen nagy hatást gyakorolt ránk, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a technológiára, úgy is mint iparágra és úgy is mint az ügyfélkiszolgálás eszközére. Örömmel várjuk, hogy megkezdhessük a munkát az új kollégákkal Budapesten és világszerte, annak érdekében, hogy még több lehetőséget és szélesebb körű jogi szolgáltatást kínáljunk ügyfeleinknek Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban” – mondta David Dederick, a Bird & Bird Budapest újonnan kinevezett társvezetője.

„Ez a lépés rendkívül előnyös mindkét csapat számára. Praxisaink jól kiegészítik egymást, nagy várakozással készülünk a közös munkára és egy ütőképes csapat kialakítására. Meggyőződésem, hogy a Bird & Bird kiváló iroda a szakmai karrierünk folytatására” – tette hozzá Siegler Konrád.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor