A társalgás szörnyetegei

2017. szeptember 20. szerda - 13:30 / piacesprofit.hu
  •    

Minden nagy románc és minden nagy üzlet egy egyszerű beszélgetéssel kezdődik. A könnyed társalgás kulcsa annak elsajátítása, hogy beszélgetéseinkben kapcsolódjunk másokhoz, és ne csak „kommunikáljunk” – vallja Bernardo J. Carducci kommunikációval foglalkozó pszichológus.

Ha társasági eseményre, illetve üzleti eseményre megyünk, elkerülhetetlen, hogy beszélgetésbe ne elegyedjünk néhány résztvevővel. Annak érdekében, hogy kellemes benyomást tegyünk, és máskor is szívesen vegyék a társaságunkat, érdemes figyelnünk arra, hogy bele ne csússzunk valamelyik társalgási szörnyeteg szerepébe, hiszen mi is menekülőre fogjuk, ha találkozunk velük. Kik is ők?

két ember beszélget egymásra figyelve

Kép: Flickr

A szarka

A szociálpszichológia által leírt „viszonosság normája” a társalgásban is viszonosságra inspirál bennünket:

  • Ha megosztunk egy információt, elvárjuk, hogy a másik is egy hasonló súlyú információt osszon meg velünk.
  • Ha kérdezünk a másiktól, elvárjuk, hogy ő is érdeklődjön irántunk.
  • Ha a partner elmesél egy történetet (pl. a nyaralásáról), elvárja, hogy mi is meséljünk egyet.

A társalgási szarka azonban csak begyűjti a „kincseket”, ám nem oszt meg semmit, így a beszélgetőtársának hamar olyan érzése lesz, hogy kihallgatják.

A nárcisztikus

Szimpatikus képet rajzol rólunk, ha szenvedéllyel mesélünk arról, mivel is foglalkozik a cégünk, ha egy-egy érdekes epizódot kiragadva mesélünk a munkánkból, vagy éppen klasszikus small talk témát választva, az utazásainkról anekdotázunk.

Azonban mindannyiunkból rossz érzést vált ki, ha nincs módunk beszélgetésre, hanem monológok sorárának meghallgatására kárhoztatnak bennünket. Ha az elbeszélés dicsekvésbe csúszik, ha beszélgetőtársunk minduntalan visszatereli a témát saját magára, különösen ha mindezt úgy teszi, hogy ügyel arra, hogy a mellettünk álló társaság is hallja, milyen nagyszerű is ő, a cége, illetve ki mindenkit ismer. Tetézve mindezt azzal, hogy a figyelme szemmel láthatóan elkalandozik, illetve máshová tekinget, amikor a társalgás során a többiek jutnak szóhoz.

A szűkszavú

Egy jó társalgás alapja, hogy érdeklődjünk a másik iránt, nyitott kérdéseket tegyünk fel. Ugyanakkor mindannyiunkat komoly kihívás elé állít az a beszélgetőtársunk is, aki még nyitott kérdésekre is érdektelen tőmondattal felel, elvágva ezzel a társalgás fonalát, vagy a bátrabb (kíváncsibb) beszélgetőtársat belekényszeríti az inkvizítor szerepébe. Ugyanis a partner hiába is próbálkozik újabb nyitott kérdésekkel, ugyanúgy tőmondat (esetleg egy egyszerű mondat) lesz a válasz.

Noha ennek a viselkedésnek lehet az az oka, hogy beszélgetőtársunk zavarban van, mégis könnyen elérheti, hogy nemcsak feladjuk a küzdelmet, de a „roppant barátságtalan ember” kategóriába tesszük szűkszavú partnerünket.

Az ügynök

Az ismerkedő beszélgetések során a könnyed társalgásnak az a szerepe, hogy megalapozzon egy kapcsolatot. Ahogy mondani szokás: az első randi célja a második randi.

Ugyanakkor mindannyian megtapasztaltuk már azt, amikor beszélgetőtársunk az ismerkedés során nem egyszerűen ismerkedni, esetleg a korábbi felületes kapcsolatot megerősíteni, elmélyíteni szeretné, hanem ránk akarja tukmálni a portékáját.

Noha akár imponáló is lehet, ha rámenősebb a stílus. Azonban a rámenősség és a tolakodás között óriási a különbség. Egy rámenős beszélgetőtárs érzi, hol a határ, amit nem lép át.

Figyelemmel arra, hogy senki sem szeretne ismét kapcsolatba kerülni egy kellemetlen beszélgetőtárssal, érdemes figyelnünk arra, hogy partnereink élvezzék a velünk való beszélgetést. Már csak azért is, mert ahogy Debra Fein társalgási szakérő írja: „Az emberek azokról, akik kitűnnek a könnyed társalgásban, azt feltételezik, hogy mély érzésűek, értékesek és kellemes emberek. Ugyanakkor ez a képesség szélesre tárja a kaput az üzleti kapcsolatok, romantikus kapcsolatok és új barátságok előtt.”

dr. Erdős Zsuzsanna
üzleti etikett tanácsadó és coach

Ez a különbség egy középszerű és egy remek főnök között
A jó főnök nemcsak a felettese az embernek, hanem a mentora is. Olyan kaliberű figura, aki példát mutat, akire fel lehet nézni, akitől rengeteget lehet tanulni. Szabadságot, mozgásteret ad az embernek, bátorítja és elősegíti szakmai és emberi fejlődését. Ritka? A Te főnököd ilyen?

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek