A sharing economy már a pénzváltásban is megjelent

2017. február 25. szombat - 18:13 / piacesprofit.hu
  •    

A közösségi gazdaság az üzleti élet egyre több területén jelenik meg. A személyszállítás, szálláshely-szolgáltatás, eszközmegosztás után már a pénzváltás is mehet úgy, hogy egyszerű magánszemélyek közötti tranzakcióvá válik.

A magyar ötletből indított és magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező midrate.com közösségi pénzváltó oldal most startol hazánkban. A Midrate maga nem vált pénzt, hanem online felületet biztosít azon magánszemélyek számára, akik valutát szeretnének eladni vagy vásárolni, így segíti elő egymásra találásukat és kommunikációjukat.

Hússzorosára nő a megosztás gazdasága tíz éven belül
A sharing economy növekedése még csak most kezdődik, de becslések szerint 2025-re számos területen megközelíti a hagyományos gazdaság részesedését. Ami eddig csak hangzatos szöveg volt, most tényleg átformálja a világunkat. Vagy megszokunk, vagy megszökünk.

Az oldal segítségével a pénzváltásból kimaradnak a pénzügyi közvetítők, így a költségek eltűnnek, és lehetővé válik a valuták egymás közti lehető legjobb árfolyamon (középárfolyam – middle-rate) történő cseréje, amivel az eladó és a vevő is nyer.

Legális lehetőséget kínál

A Midrate segítségével létrejött ügylet minden esetben a bankjegyek fizikai cseréjét jelenti, tehát az eladónak és a vevőnek egymással találkoznia kell, hogy létrejöhessen a tranzakció. Két magánszemély közötti pénzváltás a hatályban lévő jogszabályok szerint törvényes, amennyiben az nem üzletszerűen történik, hanem alkalomszerűen.

Az oldal használata jelenleg teljesen ingyenes. Tervezik, hogy a jövőben bizonyos extra és kényelmi szolgáltatásokért díjat szednek majd.

A cég a közeljövőben tervezi elindítani hasonló szolgáltatását más országokban is, és nem titkolt célja a világméretű expanzió. A cég jelenleg tervei megvalósításához pénzügyi befektetőt keres.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor