A Rolls Royce-hoz is betört a divat

2018. október 29. hétfő - 20:07 / piacesprofit.hu
  •    

A divat utolérte a legelegánsabb autót: van már Rolls Royce SUV, azaz szabadidő autó is. Alapáron 315.000 euróért.

A BMW tulajdonában lévő patinás brit márka a híres limuzinok után most mutatta be első terepjáróját. Az összkerékmeghajtású, négy kormányozható kerékkel felszerelt, járművet valóban lehet még közepesen nehéz terepre is vinni. 

rolls-roycemotorcars.com

rolls-roycemotorcars.com

Erőben sincs hiány: a jó 5 m hosszú, 2 m széles és közel 2 m magas autó 12 hengeres motorja 571 lóerővel szolgál. Így, ha valaki rálép a gázpedálra, állóhelyből 5 mp alatt fel tudja gyorsítani 100 km-re a 2.7 tonnás montrumot. 250 km-nél gyorsabb sebességet már blokkol a rendszer, de a normálisan hajtónak is számolnia kell azzal, hogí 22 literes lesz a motor fogyasztása 100 km-en.

Nem jó példa, ha a munkatársak terepjáróval mennek munkába
Célszerű lenne, ha a Volkswagen munkatársai elektromos szolgálati kocsikon járnának, nem pedig környezetszennyező dízel-autókkal, mondotta a konszern vezérigazgatója.

Ez persze aligha zavarja azokat, akik ilyen összeget tudnak kiadni autóra. Nincsenek is kevesen: aki most rendel, egy évig várhat a kocsijára. Azt egyébként Cullinan-nek hívják – a nem olyan ritkának ígérkező új Rolls Royce-ot a világ legnagyobb gyémántjáról nevezték el.

(Forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung)