A német szállodák a befektetők vágyálmai

2016. augusztus 21. vasárnap - 16:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az európai szállodaiparba irányuló befektetések 6,8 milliárd euróra rúgtak 2016 első félévében, ez 41 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől, és megfelel a 2016 második felében tapasztalt lassulásnak, ami az egész európai kereskedelmi ingatlanpiacot jellemzi – derül ki a CBRE ingatlantanácsadó cég legfrissebb kutatási adataiból.

Kép:sxc

Kép:sxc

A kontinens egészével szemben Németországban éppen ellenkezőleg, 34 százalékkal, 2,02 milliárd euróra nőtt a befektetési forgalom, így a német piac lett a legaktívabb Európában, amelyet jelentős likviditás és erős piaci fundamentumok jellemeznek akkor, amikor Európa számos része politikai és gazdasági bizonytalansággal néz szembe. A nagyszámú, tartós bérlettel rendelkező hotelek is hozzájárulnak a német piac vonzerejéhez, főleg egyre több európai intézményi befektetője számára, akik alacsony kockázatú befektetési lehetőségeket keresnek.

„Németország vonzó piac a hotelbefektetések terén, és átvette a vezető szerepet a korábban szinte egyeduralkodó Egyesült Királyságtól. Az erős németországi forgalom-növekedés több mint 10 jelentős ügyletnek, köztük egy portfólió eladásának köszönhető. A Németországban befektetni kívánó vásárlók minden típust megtestesítenek: ingatlanbefektetési társaságok, intézmények, magántőke alapok és kifejezetten ingatlan-befektetők egyaránt megtalálhatóak közöttük.” – nyilatkozta Joe Stather, a CBRE európai szállodapiaci kutatásokért felelős vezetője.

Az Egyesült Királyságban a szállodapiaci befektetések 76 százalékot zuhantak egy év alatt, bár ennek ellenére a fix hozamú befektetések virágzanak, mert a befektetők továbbra is vonzódnak a befektetés nyújtotta biztonsághoz. A bérleti piacon számos olyan hotelüzemeltető van, aki 25 éves index-követő bérletet kínál. Az utóbbi időszak ügyletei közül kiemelkedik a Liverpool street-i Travelodge szálloda eladása 42 millió fontért, ami a Brexit-népszavazás után történt, amit a bérelt szállodák iránti magas és ellenálló kereslet demonstrál. A szállodafejlesztések alapján a várakozások szerint mintegy kétmilliárd fontnyi rögzített jövedelmű eszköz kerül a brit vidéki piacra a következő három évben.

Franciaországban is jelentősen, éves alapon 25 százalékkal nőtt a befektetési forgalom 2016 második negyedévben, az év első hat hónapjában mintegy 508 millió euróért vettek szállodákat a befektetők, főleg Párizson kívül. A befektetők az üdülő-övezetekre és a turisták által kedvelt dél-franciaországi régióra koncentráltak.

Így fektesse be a pénzét Warren Buffett szerint
Warren Buffet a világ egyik leggazdagabb embere, aki befektetéseivel kiérdemelte az “omahai bölcs” becenevet. Mire kell ügyelni szerinte, amikor megtakarított pénzünket próbáljuk fialtatni? Íme egy csokor az aranyköpéseiből.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor