A motiváció miatt kell a tréning

2018. május 04. péntek - 06:10 / piacesprofit.hu
  •    

Egyre inkább erősödő szerepe van a tréningnek a munkatársak motiválásában és a cég megtartó erejének növelésében, ezzel együtt erőteljesen növekszik az igény a tréning szolgáltatások igénybevétele iránt - derül ki a Tréning Kerekasztal Egyesület legújabb felméréséből.

Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a képzésére szánt forrásokat kurtították meg elsőként, a 2012-es trendfordulót követően folytatódott a tréningek térnyerése, és évről évre ismételten nőttek a tréningköltések. 2017-ban ez a bővülés tovább folytatódott és tréningekre, munkatársak fejlesztésére hosszú idő óta tavaly költöttek a legtöbbet a cégek – derült ki a Tréning Kerekasztal felméréséből.

2017-ben a humán tőke fejlesztésére nem állt rendelkezésre sem Európai Uniós, sem szakképzési forrás, ezért is várták a képzési szakemberek a GINOP és VEKOP pályázatok megjelenését. Korábban ezek a források átlagosan 20%-kal járultak hozzá a tréningpiaci költésekhez. A Tréning Kerekasztal cégei hatalmas tapasztalattal, kidolgozott programokkal, megbízható adminisztrációs háttérrel rendelkeznek uniós forrásokból megvalósított fejlesztések terén is. A pályázatokat jelenleg a szigorú feltételek miatt mérsékelt vállalati érdeklődés övezi.

Tréningeket 2017-ben legnagyobb számban termelőcégek, szolgáltatók és kereskedelmi cégek vettek igénybe. A tréningek igénybevételében második helyen álló szolgáltató szektor részesedése növekedett a legnagyobb mértékben a tavalyi évben.

Tréningezünk, de nem tudjuk, használ-e
Egyre több időt töltenek képzéseken, tréningeken a magyar munkavállalók, 10 év alatt átlagosan két és fél nappal nőtt az erre fordított munkaidő tartama. Ugyanakkor sok cég egyszerűen nincs tisztában azzal, hogy mennyire hatékonyak ezek a programok, mert nem vizsgálják a megtérülésüket – derült ki egy friss kutatásból.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek