A metró üléseit is megválaszthatták a bécsiek

2018. június 12. kedd - 16:06 / piacesprofit.hu
  •    

Egy hónapon át próbálgathatták az új metrókocsik üléseit az osztrák főváros lakói, hogy kiválasszák, a három modell közül melyiket szereljék be a vagonokba. Szoros versenyben az egyenes tartást biztosító típus nyert.

Egyenes hát, több hely a lábaknak vagy bármilyen testtartás – erről kellett dönteniük a bécsieknek a Wiener Linien legújabb közönségszavazása során.

Az osztrák főváros közlekedési vállalata azt szerette volna ugyanis megtudni, hogy a három üléstípus – Trigon, Radial és Linea – közül melyikkel szereljék fel a legújabb metrókocsikat, az X-Wageneket, amelyek 2020 közepétől fokozatosan állnak majd forgalomba.

 Az új metrószerelvény, az X-Wagen belső terének látványterve © Siemens AG Österreich

Az új metrószerelvény, az X-Wagen belső terének látványterve
© Siemens AG Österreich

A három üléstípust egy hónapon át tesztelhette a bécsi utazóközönség, hogy kiválasszák a kedvencüket. Végül az 5600 szavazó 40 százaléka a Trigon mellett döntött, míg a második helyen a Linea végzett 34 százalékkal. A nagyobb lábteret biztosító Radial a résztvevők 26 százalékának volt a favoritja.

Bécsben nem jó válasz, hogy „nincs nálam zacskó”
Két héten át a kutyatartók és kedvenceik állnak a bécsi rendőrség célkeresztjében. Ellenőrzik, hogy van-e póráz, illetve szájkosár az utcán sétáltatott kutyán, hogy van-e azonosítócsipje, illetve harci kutyák esetében kutyajogsija a gazdának.

Az új ülések az eddigi műanyag helyett laminált rétegelt falemezből készülnek, így nemcsak kényelmesek, de környezetbarátak is.

Az első X-Wagen 2020 közepén gördülhet végig Bécs metróhálózatán. A szerelvények az U1–U4-es vonalakon fokozatosan váltják majd le a 70-es évek óta forgalomban lévő „Ezüstnyilakat”. 2024-től pedig a most épülő U5-ön is ezek szállítják majd az utasokat. 2030-ra így összesen 34 új, klimatizált, akadálymentes és energiatakarékos LED-izzókkal felszerelt X-Wagenen utazhatnak a bécsiek.

(eurocommpr.hu)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.