5 dollár semmiért – Önnek kéne?

2015. december 01. kedd - 20:00 / Timár Gigi
  •    

A legjobb üzlet kétségtelenül az lenne, ha egyszerűen a semmiért fizetnének nekünk a vásárlók. Nos, egy amerikai cég a Black Friday őrületet kihasználva épp ezt próbálta meg. És nagyot kaszált a semmi eladásán.

black_friday_flickr

Kép:Flickr

Akciósan, a november utolsó péntekjén, a most már itthon is vásárlói rohamokat okozó Black Friday napján kínált 5 amerikai dollárért semmit a Cards Against Humanity.

A játékpiacon működő cég évek óta talál ki furcsa dolgokat, hogy megmutassa, az emberek bármiért képesek fizetni a vásárlási lázban. Tavaly teljesen tisztán leírták, hogy tehéntrágyát fognak postázni, de az emberek vagy nem olvasták el, vagy meglepően sokan akartak ilyesmit vásárolni egy játékkészítőtől.

Idén azzal álltak elő, hogy bárki fizethet nekik 5 dollárt csak úgy. A megrendelőlapon be is kellett ikszelni, hogy tényleg a semmiért akar fizetni a fogyasztó. A nap végére 11248 vásárló révén 71145 dollár, azaz több mint 20 millió forint jött össze.

A korábbi években a hasonló akciókból befolyt összegeket segélyszervezeteknek adták, idén azonban egyszerűen megtartották és közzé tették, hogy alkalmazottaik mire költötték el. Valaki a válóperes ügyvédjét fizette ki, más 350 kiló macskaalmot vett, de volt, aki adakozott is.

Nagyon bejött a Black Friday – VIDEÓ!
Ötvenezer vásárló egy óra alatt, egymást taposó vevők a boltokban – sikerként könyvelhetik el a magyarországi kereskedők az első igazi itthoni Black Friday-t. A vásárlási őrület napján volt olyan webshop, amely két hónapi forgalmat bonyolított egy nap alatt.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor