A leghatékonyabb Facebook-poszt a videó

2019. január 09. szerda - 12:08 / piacesprofit.hu
  •    

Ha Te is szeretnél hatékonyabban kommunikálni vagy hirdetni, biztos folyamatosan keresed azokat a megoldásokat, amikkel javíthatsz az eredményeiden. Ehhez nyújt egy kis támogatást a Buzzsumo legújabb kutatása, amiben 777 millió Facebook-posztot elemeztek ki sok szempontból.

2018-ban is a videók voltak azok, amik a legtöbb aktivitást hozták a Facebookon a Buzzsumo kutatása szerint – hívta fel a figyelmet Lévai Richárd Facebook-marketingszakértő a legfrissebb blogbejegyzésében.

A közkedvelt, fotós bejegyzéseknél 73 százalékkal több aktivitás volt az eredmény akkor, ha videót használt valaki. Elemezték a videohosszakat is, amiről pedig azt derítették ki, hogy 3 perc és 3 perc 20 másodperc között van a csúcs.

facebook-aktivitas-adatok-2018-buzzsumo-1024x576

Bevallom, kicsit fenntartásokkal kezelem az ilyen statisztikákat, mert 777 millió, különböző iparághoz és célcsoporthoz tartozó bejegyzésnél elvesznek a fontos sajátosságok. Ha egyes oldalakat vizsgálunk, akkor például sokszor látok a fentieknek ellentmondó adatot. Például 3 perc fölötti videókat nagyon nehéz hatékonyabbra készíteni, mint a 20-30 másodperceseket.

De az is kiderül, hogy nem mindegy, milyen az a videó, amiről beszélünk. Csak attól, hogy mozog, nem fog több like-ot kapni, nem lesz több elérés, és nem hoz több vásárlást. Ha olyan videót szeretnél, ami eredményt hoz, azt a megfelelő koncepció mentén kell elkészíteni, és elég jó minőségben. Ráadásul gyorsan, hiszen valószínűleg sok videóra lesz szükséged.

Szóval nem az a kérdés, érdemes-e videót használni, nem is az, hogy 30 vagy 50 százalékkal lesz eredményesebb, mint egy fotó, és még csak nem is az, hogy 20, 50 vagy 90 másodperces legyen.

Filléres startup-marketingtrükkök 2019-re
A startupok indításánál mindig kötelezően előkerülő elem a marketing. Lehet egy ötlet, megoldás bármilyen jó, arról értesülnie kell a potenciális célcsoport tagjainak. Általában egy kezdő vállalkozás még nem rendelkezik olyan anyagi és kapcsolati háttérrel, hogy profi marketinggel tudja hirdetni magát, de nem kell elkeseredni, hiszen a probléma orvosolható. A hatékony online marketinghez számtalan lehetőség lelhető fel az interneten, akár freemium modellben is.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek