A KKV-szektort segíti a Hiventures új tőkealapja

2019. szeptember 05. csütörtök - 13:23 / piacesprofit.hu
  •    

Kiszélesíti a fókuszát a Hiventures alapkezelő, az új tőkealappal a kkv-szektort, például a generációváltással küszködő családi cégeket erősíti.

3 év alatt számos olyan kkv-val találkoztunk, melyek hagyományos iparágakban dolgoznak, szép múltjuk van, de nem áll rendelkezésre a piacon megfelelő finanszírozási lehetőség” – mondta online sajtótájékoztatóján Katona Bence vezérigazgató. Az új divíziót erre a piaci hiányosságra reagálva indították el nyár végén.

A_magyar_KKV-k_tartjak_a_lepest kulcssoft

Kép:KulcsSoft

Az új tőkealap keretösszege 31 milliárd forint, az alap bejegyzése folyamatban van, szeptembertől valósítják meg az első tranzakciókat. A befektetések értéke 50 millió forinttól 3,1 milliárd forintig terjed majd.

A tőkealap a piaci konszolidációra, külföldi befektetésekre és a generációváltásra koncentrál.

Jelenleg a piacon 200-250 milliárd forint tőkebefektetési forrás érhető el, de ennek körülbelül 80-90%-a a startupok finanszírozását segíti, vagyis a KKV-ra kevesen fókuszálnak. Erre a finanszírozási résre tudott megoldást hozni a Hiventures KKV üzletága.

Az új üzletág indításának célja, hogy a hazai KKV szektor szereplőinek elégséges saját tőkéje legyen fejlesztésre, valamint a növekedés, piacbővítés és működés finanszírozására. 

 

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek