A Kavosz is aggódik a generációváltás miatt

2017. február 08. szerda - 14:17 / PP/MTI
  •    

Felmerült egy, a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indításának lehetősége - mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán. Az ok, hogy nem látja, „miképp történik meg” a generációváltás.

A Széchenyi Kártya Programon belül felmerült egy, a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indításának lehetősége, hiszen a fiatal generáció támogatása komoly gazdaságpolitikai érdek – mondta Krisán László, a programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a vállalkozásoknál hamarosan váltás következik be, az idősebb generációnak át kell majd adnia cégét a fiatalabbaknak, azonban egyelőre nem látja, hogy ez miképpen történik meg. Krisán László közölte, a Kavosz egyik feladata, hogy a hozzá beérkező vállalkozói igényeket valamilyen módon közvetítse a gazdaságpolitikának.

A generációváltás égető probléma a családi vállalkozások jelentős része számára, ám ennek ellenére a cégek közel felénél nincsen erre kidolgozott utódlási terv. A Fiatal Vállalkozók Országon Szövetségének adatai szerint  a kis- és középvállalkozások több mint harmada megszűnhet a következő 6 évben, ha nem lesz változás a fiatalok vállalkozási hajlandóságában.

Önnél mennyire erős a cserepad?
A magyar vállalkozások jelentős részénél mára aktuális kérdéssé vált a vezetői generációváltás, de a problémával nem ilyenkor kell foglalkozni, hanem akkor, amikor még évek vannak hátra a személycseréig. Lássuk, hogy oldották meg a cégátadást, ahol már sikerült!

 

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor