A halál völgyéből húzza ki a vállalkozást a jó inkubátor

2018. január 14. vasárnap - 10:09 / Nagy Mariann
  •    

Saját inkubátorprogramot indít a K&H Bank hazai startup vállalkozásoknak. A pénzintézet a társadalmi felelősségvállalás keretében olyan segítséget nyújt az induló startupok számára, amely a legkritikusabb pillanatban a legnagyobbat lendítheti rajtuk.

„Számtalan jó ötlet születik világszerte, és itt Magyarországon is több száz vállalkozás topog a globális siker kapujában, többségük azonban mégsem jut el addig, hogy nemzetközi sikereket érjen el. Ennek oka az, hogy az ötlet és az induló csapat elkötelezettsége önmagában nem elegendő a sikerhez, szükség van szakértőkre is” – mutatta be az inkubátorok fontosságát Németh Balázs, a Változáskezelési Divízió vezetője.

A startup azért más, mint egy induló vállalkozás, mert újszerű ötleteivel és szemléletmódjával megkérdőjelezi a status quo-t. Egész ágazatok gondolkodását alakítja át, „felforgató” gondolataival áttörést hoz egyes szektorokban. Innovatív gondolkodásával értéket tud teremteni a társadalomban – érvelt a támogatás mellett Németh Balázs.

Ugyanakkor a kockázat nem az övé, hanem a befektetőké. A startupnak nincs semmije, csak ötlete és lelkesedése, a kezdeti sikeres indulás után a legtöbben a „halál völgyében” végzik. Itt segíthet a jó inkubátor, aki – ha lát benne perspektívát – utánanyúl az eltűnőben lévő vállalkozásnak és tapasztalattal, nemzetközi piaci lehetőséggel átsegítheti ezen a válságos szakaszon – hangzott el a pénzintézet tájékoztatóján.KH startup.odt

Az európai startup vállalkozások többsége az IT és a szoftverfejlesztés, illetve a szervizmegoldások terén működik.

Magyarország kiváló háttérország a fejlesztésekhez, és több száz ötlet vár megvalósításra, a startup ökoszisztéma azonban egyelőre csak kevés igazán sikeres nemzetközi projekttel büszkélkedhet. Ennek feloldására a nagyvállalati szektornak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a tehetséggondozásra, az innovatív ötletek inkubációjára.

Ebbe a gondolkodásba illeszkedik a Start [email protected]&H inkubátorprogram, ami Budapest szívében ingyenesen biztosítja mindazt az infrastruktúrát, amire egy induló startup vállalkozásnak szüksége lehet.

A programba február 10-ig jelentkezhetnek a startup vállalkozások. A bank tanácsadók segítségével 10-12 céget választ ki. Az inkubációs időszak 6 hónapig tart.

A részt vevők folyamatos üzleti tanácsadást és képzést kapnak, nyilvános előadásokon találkozhatnak a különböző szektorok szakértőivel, és dedikált iparági mentorok segítik a vállalkozás lendületes fejlődését. Mindezek mellett pedig a K&H hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül bekapcsolódhatnak az üzleti vérkeringésbe – hiszen a végső cél a globális megmérettetés és siker.

12 dolog, amit a NASA-tól tanultak a startupok
A startupok módszertanával megismerkedett a világ. A “klasszikus” vállalkozók viszont szkeptikusan fogadták a friss tanokat, mert azokat szerintük egy nagy szervezetnél már nem lehet bevezetni. Csakhogy a lean, azaz a karcsú módszertant tagadók elfelejtik, hogy mindezt nem a startupok találták ki, hanem a NASA, ahol közel 19 ezren dolgoznak.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek