A Facebookot a bírságok sem rendítik meg

2019. április 27. szombat - 18:12 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Több milliárd dolláros bírsággal, sőt, tevékenységének további szabályozásával, korlátozásával kell számolni a Facebooknak Amerikában – miközben világszerte szintén vizsgálják vitatott tevékenységét.

A Facebook már maga jelezte: példátlanul magas, 3-5 milliárd dolláros bírságot szabhat ki rá az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Felügyelete (FTC), amiért cég adatkezelésével megsértette ügyfeleinek személyiségi jogait.

új funkciók jönnek a legnagyobb közösségi oldalon

Kép: Pixabay

A hatóság további intézkedésekről is tárgyal, amelyek tovább szigorítanák, ellenőriznék a FB-használók adatainak biztonságát. A döntés meghatározó és jelzésértékű lenne abból a szempontból, hogyan tudják az USA és más államok befolyásolni a személyiségi jogok védelmét nagyvállalatok tevékenységében.

Az intézkedésekről még nem született végső döntés, mivel a hatóság illetékesei egy éves

Beelőzheti az Amazon a Facebook-ot a hirdetési piacon?
Első pillantásra meglepően hangzik, de méretét és hatalmas forgalmát ismerve talán nem is annyira hihetetlen, hogy az Amazon egyike azon tech cégeknek, akik hatalmas szeletet hasítanak ki az online hirdetési piacból – figyelmeztet a Kosárérték magazin legfrissebb cikke.

vizsgálat után megosztottak. Van tag, aki Marc Zuckerbergnek, a FB vezetőjének személyes felelősségre vonását szorgalmazza. Ugyanakkor van olyan vélemény, hogy még a tervezett óriási bírság sem változtatná meg a Facebook magatartását. Aggodalom van a FB terve miatt is, hogy integrálja a WhatsApp-ot és az Instragrammot a Messengerrel. A szakértők szerint ilyen lépés csak növelné a Facebook meghatározó szerepét az internet-gazdaságban.

Az amerikaiakon kívül négy kontinensen egy sor országban mérlegelik a hatóságok, hogyan tudnának az eddigi érdektelenség és fél-intézkedések helyett hatékonyan fellépni a Facebook visszaélései ellen. (Forrás: The New York Times)