A csoport túlélésének garanciája

2014. augusztus 12. kedd - 19:12 / piacesprofit.hu
  •    

Nem újdonság az a gondolat, hogy a legbriliánsabb szakember sem fog tudni egyedül annyi értéket, vagy annyi terméket előállítani, mint ha egy jól szervezett csoport részeként tenné ugyanezt. De mitől lesz csapat a csoportból?

Kép:FreeDigitalPhotos.net/Naypong

Adott egy cél – a minél eredményesebb működés – hát toborozzunk hozzá embereket. De kiket keressünk?  Legyenek diplomásak? Legyen tapasztalatuk? Jó ajánlólevéllel jöjjenek? Beszéljenek nyelveket és legyenek jók a teszt eredményeik? És ha egyszer megvannak a megfelelő emberek, mi a garancia, hogy hosszú-hosszú évekig együtt maradnak?

Az első és legfontosabb biztosíték erre maga a vezető. Ha megfelelő, jól meghatározott célokat tesz az emberek elé, motiválja őket, szükség szerint éppen kemény vagy “simogató”. (Sok szó esik arról, hogy az eredményes csapatban szükség van elismerésre. De olykor büntetésre is…) A feladat nem könnyű, mindenki számos csapatot látott már szétszéledni maga körül. Olykor a legjobbnak tűnő csapatok is összezsugorodnak vagy megszűnnek. Eltűnik a kezdeti lelkesedés, és az a sok jó ember, akikbe annyi energiát fektetett a vezető és akik annyi energiát fektettek a cégbe elmennek és elviszik a sok tudást is, amely korábban a csoportot segítette.

A hatékony és jól működő csapat fenntartása nagyon fontos vezetői feladat, ugyanakkor egyetlen cégvezető sem engedheti meg magának, hogy energiái legnagyobb részét a csapat összetartására fordítsa – hiszen stratégaként a jövőbe kell látnia. Ahhoz viszont, hogy bátor, de reális stratégiát alkothasson, biztosan kell tudnia: az emberei ott állnak mögötte.

Hogyan tűzzünk ki megvalósítható célokat?
Csak olyan céllal érdemes foglalkozni, ami valóban fontos nekünk, mert abban lesz az energia, és ott fognak tényleg történni az események, egy ilyen célért sokkal többet megteszünk, mint egy olyanért, amit csak úgy kaptunk, vagy csak azért szeretnénk neki megfelelni, mert a környezet ezt várja el tőlünk. Az úgynevezett SMART célok épp ilyenek.

Mindezt csak egyetlen módon lehet elérni: ha a csoport célja mindenki számára világos és tiszta. (A jó célmeghatározás fél siker – itt adunk hozzá néhány támpontot.) Mindenki érti és hajlandó tenni elérése érdekében a maga területén, a maga szakértelme szerint. De nem csak célokra, szabályokra is szükség van. Olyanokra, amelyeket mindenki ismer és betart. Ha jól alkottuk meg őket, a szabályok betartása senkinek nem okoz majd nehézséget, hiszen akkor a csapat eredményes működése érdekében születtek.

Az elfogadott szabályok betartásához viszont ragaszkodni kell – számtalan példa van rá a történelemből is, hogy ott kezdődött egy eszme, csoport vagy akár birodalom széthullása és bukása, ahol a meglévő szabályokat nem tartották be. Ez tehát a második feladat: jó szabályokat alkotni és elérni, hogy az emberek betartsák azokat. Az ilyen, etikus csapt működésére már lehet alapozni. Egy etikus csapat az, amelyik igazán képes felelősséget vállalni úgy a maga területén, hogy elérje a vezetés megálmodott céljait.

Valójában ez az igazi garancia.

Nagy Béla
Comline Budapest Kft.

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek