A CCC menti meg a svájciakat

2018. május 27. vasárnap - 16:09 / piacesprofit.hu
  •    

Lengyel beruházó állítja talpra a Vögelét, a Magyarországon is jelen lévő nagy svájci cipőbolt-hálózatot. A megmentő nem más, mint az itthon ugyancsak ismert CCC.

1922-ben alapított cipészműhelyből nőtt naggyá a Vögele-család vállalkozása, amely Svájcban jelenleg második az ágazatban, 200 boltot működtet, 1.200 alkalmazottal.

cash.ch

cash.ch

A cég tavalyi forgalma 172 millió svájci frank volt, de 5.9 millió veszteséget mutattak ki. A lengyel CCC csoport hozza a segítséget: a beruházók 10 millió frankkal többségi részesedést vásároltak a vállalatban.

Max Manuel Vögele, az igazgatótanács hivatalában maradó elnöke birtokolja a tőzsdei cég részvényeinek 30 százalékát, de a CCC jogot szerzett arra, hogy 2021 után ezt a tulajdonrészt is megvásárolják.

A Vögele vezetői arra számítanak, hogy az újraszervezett cég, főként az internetes kereskedelem kiépítésével, 2019-ben már szerény nyereséget tud majd felmutatni.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

A CBA rovására terjeszkedik a Spar
Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.