A bevett gyakorlattal nem jutunk sehova

2019. május 13. hétfő - 16:10 / piacesprofit.hu
  •    

AR Avatar Designer? Drone Traffic Optimizer? UX Nostalgist? Ez csak pár azokból a ma még nem létező pozíciókból, amikre már most érdemes felvértezni magunkat. A Brain Bar fesztiválon a diákok megtudhatják, hogy érdeklődési körük és képességeik alapján mit tartogathat számukra a jövő.

Nemzetközileg elismert Deloitte-szakértők beszélnek majd többek között arról, hogy hogyan ismerjük fel a hazugság árulkodó jeleit, milyen kihívások állnak az európai innovációs modell előtt, és hogy hogyan szakadjunk el a bevett vállalati gyakorlatoktól annak érdekében, hogy újítók tudjunk lenni.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

„Talán néhányan még emlékeznek a Vissza a jövőbe című film egyik jelenetére, amiben az elképzelt jövőben már repülő autókkal közlekednek, de a telefonáláshoz le kell szállni a telefonfülkéhez. Teljesen másképp alakult; az autók még nem repülnek, a telekommunikáció viszont óriásit fejlődött.

Nehéz megjósolni, hogy harminc, de akár tíz év múlva milyen lesz a világ. Amit tenni tudunk, az az, hogy felkészülünk a változásra, és minél rugalmasabbá és nyitottabbá próbálunk válni,

hogy az elsők között legyünk képesek alkalmazkodni és adoptálni az újdonságokat” – mondta el Fülöp András, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Antal Lajos, a Deloitte kiberbiztonsági tanácsadási üzletágának közép-európai vezetője a

Európa első interaktív mesterségesintelligencia-kiállítása Budapesten
Európa első interaktív mesterségesintelligencia-kiállítását rendezték meg a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), a Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció szervezésében, a kiállított technológiákat, megoldásokat a tervek szerint az ország több pontján bemutatják majd.

hazugság árulkodó jeleinek felismeréséről beszél majd, ami – társadalmi, etnikai és földrajzi hovatartozástól függetlenül – mindannyiunkban közös. Szó esik majd arról is, hogy mivel a hazugságot felismerni a túlélés záloga is lehet, így az állatvilágban is megjelenik a hazugság és az arra adott reakció.

Geoff Tuff, a Deloitte bostoni irodájának consulting igazgatója több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az üzleti modellek átalakítása eredményeképpen bekövetkező változások kezelésében. Geoff társszerzője annak a könyvnek, amiből

megtudhatjuk, hogy miért ne a jól bevált gyakorlatokra alapozva működtessünk egy vállalkozást, és hogy mi mást tegyünk annak érdekében, hogy értéket hozzunk létre a gyors technológiai változás korában.

Nicolai Andersen, a cég németországi innovációs vezetője az európai innovációs modellről, annak előnyeiről és kockázatairól beszél, irányt mutatva a sikerre éhes európai vállalatok számára.

A Brain Bar izgalmas és innovatív eszközöket bemutató helyszínén, a Fun Factory-ben a Deloitte budapesti kiberbiztonsági csapatának car hacking környezete is megtekinthető lesz. Az eredetileg autógyártóknak, beszállítóknak, autóbiztonsági specialistáknak épített szimulációs eszköz a car hacking módszereinek oktatására és demonstrálására szolgál.