A bevételeket is csökkenti a szakemberhiány

2013. május 24. péntek - 17:01 / piacesprofit.hu
  •    

Világszerte okoz problémát, hogy a képzett munkaerő iránti igényt a munkaerő-kínálat képtelen kielégíteni. Egyszerűen nincsen elegendő megfelelően képzett szakember, ez pedig bevételkiesést okoz, rontja a produktivitást, és akadályozza a cégek növekedését.

Világszerte hiány van szakemberekből – kép: SXC

Kínában nyilatkoztak legnagyobb valószínűséggel úgy a cégvezetők, hogy egyszerűen nem találnak megfelelő szakembereket, és ez negatív hatással van a vállalatuk előmenetelére. Oroszországban kötik a legtöbben a munkaerőhiányhoz a cég bevételeinek elmaradását. Az Egyesült Államokban a képzett munkaerőt hiányolók leginkább a termelékenység csökkenésére panaszkodtak. A japán vezetők a vállalat növekedésének elmaradását kötötték a jelenséghez a CareerBuilder nevű HR-tanácsadó cég online felmérése szerint, amelyet a HRPortál közöl.

A cég ügyvezetője, Matt Ferguson elmondta, a magasan képzett munkavállalót igénylő állások betöltetlensége káros hatással van a teljes cég teljesítményére és a gazdasági növekedésre, és hátráltatja az alacsonyabb képzettséget igénylő munkahelyek létrehozását is.

Arról is megkérdezték a cégeket, hogy volt-e negatív hatása annak, hogy tartósan nem találnak munkaerőt. A BRIC országokon kívül Franciaország és Olaszország vállalatai panaszkodtak leginkább a károkra, mint például kevésbé hatékony működés, alacsonyabb minőségű munkavégzés, rosszabb morál és nagyobb fluktuáció. A legtöbben azonban a termelékenység hanyatlásáról, bevételkiesésről és az üzlet növekedésének stagnálásáról számoltak be.

Öt év múlva nem lesz, aki megjavítson valamit
Sokat hallani arról, hogy nincs kinek „átadni az ipart” az első generációs vállalkozók jelentős részének, ahogy az sem újdonság, hogy a kisvállalkozások számára jelentős nehézséget jelent megküzdeni a globális cégek nyomott áraival.

A legnehezebben betölthető pozíciók országonként eltérnek. (A tanácsadó cég közleménye országonként a három legjelentősebbet sorolta fel.) A legtöbb cég a mérnöki és informatikai területen nem talál elegendő képzett szakembert. Az Egyesült Államokban és Európában a sales-es pozíciók is sokáig várnak üresen. Indiában, Kínában és Japánban a kutatás-fejlesztés területére a legnehezebb elegendő szakembert találni. A gyártás iparágban Brazíliában, Oroszországban és Európában hasonló a helyzet.

Forrás: HRPortál