68,5 millió euró innovatív vállalkozásoknak

2015. június 09. kedd - 11:10 / piacesprofit.hu
  •    

14 ország 42 kis- és középvállalkozását választották ki támogatásra a Horizont 2020 programon belüli kkv-eszköz legújabb fordulójában - közölte az Európai Bizottság. Ismét van magyar cég is a nyertesek között.

Az eszköz három szakaszban nyújt támogatást; a megvalósíthatóság-értékelési szakaszt követi az innovációs projekt, majd a harmadik szakaszban piaci hasznosításra nyújtható uniós finanszírozás.

A most nyilvánosságra hozott támogatások a második szakasz legutóbbi fordulójának eredményeit tükrözik: a nyertes projektek egyenként legfeljebb 2,5 millió eurós finanszírozásban részesülnek; egészségügyi projektek esetében ennek kétszerese, azaz legfeljebb 5 millió euró az uniós hozzájárulás.

2014 januárja óta a kkv-eszköz második szakaszán belül 9 hazai vállalkozást választottak ki támogatásra. (Az első szakaszban hármas magyar siker volt.) A jelenlegi fordulóból Magyarországról a Hungaro Lux Light Kft. jut uniós forráshoz, hogy az utcai LED-világítás hatékonyságát optikai kialakítás révén 15%-kal növeljék.

Új pénz innovatív kkv-knak
A Horizont 2020 kkv eszközeit kifejezetten a kiemelkedően innovatív mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak találták ki. A rendszer a 2007-2013-as időszak pályázataihoz képest jelentősen leegyszerűsödött és több forrással is rendelkezik. Itt beszél róla részletesebben a Piac&Profit pályázati szakértője.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek