36 milliárd vár tavasszal a gazdákra

2017. január 10. kedd - 06:15 / piacesprofit.hu
  •    

A Vidékfejlesztési Program keretein belül áprilistól egy újabb, ezúttal 35,94 milliárdos keretösszeggel meghirdetett pályázat lesz elérhető, amelyből akár 160 ezer eurónak megfelelő forint összegű támogatásban is részesülhetnek a vidéki gazdák.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” elnevezésű pályázatra a vidéki térségekben működő mikrovállalkozások és mikrovállalkozásoknak nem minősülő aktív termelők pályázhatnak. Azok a projektet, amelyek a pályázati feltételeknek megfelelnek, mint például bizonyítottan agroturisztikai tevékenységet folytatnak, maximum 160 ezer eurónak megfelelő forint összegű támogatásban részesülhetnek, a rendelkezésre álló forrás erejéig. A projekt megvalósulásának helyszínétől függően a támogatás mértéke elérheti a teljes összeg 70 százalékát – hívta fel a figyelmet a vallalkozokhitele.hu.

A felhívás alapján az igénylők a projektet a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák. Az önerő megléte létfontosságú a pályázat során, ami állhat saját forrásból és az államháztartás egyéb alrendszereinek támogatásából. Jó hír a vidéki gazdák számára, hogy támogatott vállalkozások előlegben is részesülnek, ha az előleggel kapcsolatos feltételeknek is megfelelnek. Az előleghez kapcsolatos kérelem benyújtása során a kedvezményezettnek többek között hatályos támogatási szerződéssel kell rendelkeznie, valamint biztosítékadás kötelezettség esetében a rendelkezésre álló biztosítékok igazolása is szükséges.

A pályázaton elnyert összeg az alábbi területek fejlesztésére fordítható: szolgáltatások és falusi attrakciók; nem mezőgazdasági szolgáltatások, termékek, valamint technológiák; műhely, bemutatótér és interaktív bemutatókhoz kapcsolódó fejlesztések. A pályázat célja a vidéki mezőgazdasági vállalkozások jövedelemstabilizálásának és foglalkoztatottságának erősítése, a mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítása, valamint a szolgáltatások fejlesztése.

A támogatási kérelmeket 2017. április 3-tól egészen 2019. január 28-ig nyújthatják be a pályázók, a Miniszterelnökség honlapján. Az első értékelési szakasz 2017. május 3-ig tart, majd ezt követően, a határidőig beérkezett projekteket együtt bírálják el.

Pénzek, álmok, gazdák
Banki konstrukciók, vissza nem térítendő uniós támogatások, garanciaprogramok állnak az agrárium szereplőinek a rendelkezésére annak érdekében, hogy javuljon a szektor exportpotenciálja, versenyképessége, hatékonysága. Most úgy tűnik, a gazdáknak is van kedvük beruházni, amit most újabb 400 millió eurós EKB-hitel is segít.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek